Lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic a fost actualizată

id135850_inquam_photos_raul_stef.jpg

Inquam Photos / Raul Stef

Lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic a fost actualizată luni, fiind eliminate de pe listă SUA şi Republica Moldova şi fiind incluse, printre altele, Elveţia, Portugalia, Vatican, Irlanda, Croaţia, Slovenia.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de luni, Hotărârea numărul 50 privind aprobarea listei ţărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

  • "Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituite măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 26 octombrie 2020.
  • Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 de ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se aplică începând cu data emiterii hotărârii".

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr.50din 26.10.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

lista.png

*(date publicate de ECDC vineri24octombrie2020)
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1