Lista statelor cu risc epidemiologic, actualizată: 21 de ţări pe lista roşie, între care Maldive şi Seychelles. Grecia, Tunisia şi Franţa, pe lista galbenă

coronavirus-pixabay_7.jpg

foto: Pixabay.com

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. 21 de ţări sunt pe lista roşie, între care Maldive şi Seychelles. Dintre ţările preferate de români, Grecia, Tunisia şi Franţa sunt pe lista galbenă, iar Turcia şi Spania, pe cea verde.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi seară, Hotărârea nr 39 prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone (verde, galbenă, roşie), în conformitate cu incidenţa actualizată la nivel internaţional. Marea Britanie continuă să rămână în zona roșie, în schimb Franța a trecut în zona galbena. Tot pe listă galbenă sunt Grecia, Olanda, Belgia sau Danemarca.

„Se aprobă clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre”, a transmis, joi seară, CNSU. 

Lista statelor cu risc epidemiologic, actualizată

Pe lista roşie sunt, în total, 21 de state. 17 dintre acestea din cauza incidenţei, iar restul din cauza circulaţiei unor tulpini periculoase ale coronavirusului. 

Pe lista galbenă sunt multe dintre ţările frecventate de români, respectiv Grecia, Tunisia, Slovenia, Belgia, Olanda, Franţa şi Emiratele Arabe. Multe ţări sunt trcute pe lista verde, între care Turcia, Italia şi Spania. 

În 14 mai, România a introdus lista roşie. „Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin.

Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat. Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1