Lista partidelor cu propunerile pentru funcția de premier. Care sunt numele vehiculate

stampila-vot.jpg

Persoană care ține în mână o ștampilă de vot
Partidele și-au ales premierii în cazul în care vor câștiga alegerile parlamentare din decembrie

Lista partidelor cu propunerile pentru funcția de premier este aproape gata, iar numele vehiculate de PNL, PSD, USR, PMP și Pro România sunt ale unor politicieni cunoscuți, cu state vechi de plată. Iată cine ar putea să ne guverneze la anul!

premieri.jpg

Oameni politici în România, variante de premieri
Partidele politice au propriile propuneri pentru funcția de premier al României

Lista partidelor cu propunerile pentru funcția de premier

Alegerile parlamentare 2020 bat la ușă, iar ziua de 6 decembrie, când românii vor ieși din nou la vot, se apropie cu pași repezi. Partidele politice se află în campanie electorală și sunt pe ultima sută de metri. Mai au foarte puțin timp la dispoziție ca să convingă electoratul. Fiecare dintre ele are un plan de băiate și propuneri pentru funcția de prim ministru, în cazul în care vor câștiga alegerile. Fiecare partid are propria sa variantă pentru funcția de prim-ministru în cazul câștigării alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020. 

În timp ce proipunerea PNL este tot Ludovic Orban,  USR-PLUS a anunțat că are propria propunere de premier și anume liderul PLUS Dacian Cioloș. Președintele PSD Marcel Ciolacu dorește să trimită la Palatul Victoria pe Sorin Grindeanu, Mihai Tudose sau  Vasile Dîncu. Ciolacu a lansat și câteva propuneri de miniștri într-un eventual cabinet dominat de PSD – doctorul Alexandru Rafila la Sănătate, profesorul Leonard Azamfirei (rectorul Universității de Medicină de la Târgu Mureș) la Educație sau economistul Cristian Socol la Finanțe, scrie Radio Europa Liberă.

Dintre partidele care se luptă să treacă pragul electoral și să prindă locuri în Parlament, PMP și Pro România au și ele propuneri de premieri. Este vorba despre Traian Băsescu, respectiv Victor Ponta. Iată pe scurt, lista cu eventualii premieri. Unul dintre ei ne va guverna la anul!

Ce premier ar putea să ne guverneze la anul 

Iată, pe scurt, lista partidelor cu propunerile pentru funcția de premier al României:

PNL - Ludovic Orban;

PSD - Sorin Grindeanu, Mihai Tudose sau Vasile Dîncu;

USR-PLUS - Dacian Cioloș;

PMP - Traian Băsescu;

Pro România - Victor Ponta

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1