Linia turistică a RATB a plimbat peste 39.000 de străini şi a adus un profit de peste 1 milion de lei

Ultima actualizare:

    Cele patru autobuze îi duc pe turişti în cele mai importante colţuri ale Bucureştiului
Cele patru autobuze îi duc pe turişti în cele mai importante colţuri ale Bucureştiului

Nu mai puţin de 39.268 de turişti au admirat Capitala din cele patru autobuze turistice puse la dispoziţie de Regia de transport bucureşteană. Profitul înregistrat de RATB se ridică la suma de 1.018.380 de lei (circa 226.300 de euro).

Proiectul Bucharest City Tour a adus Regiei de transport din Capitală un profit aproape dublu, în comparaţie cu anul trecut. Nu mai puţin de 35.600 de adulţi şi 3.668 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani s-au plimbat în acest an cu cele patru autobuze cu etaj. Dacă anul trecut, turiştii străini şi români au adus regiei un profit de 630.000 de lei, anul acesta ei au cheltuit peste un milion de lei pentru a vedea principalele puncte de interes din Bucureşti.

Linia turistică va fi suspendată însă începând cu data de 1 noiembrie, întrucât condiţiile meteo nu mai permit efectuarea acestor curse. Un card de călătorie pe linia turistică costă 25 de lei pe zi (pentru adulţi) şi 10 lei pe zi (pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani). Copiii care au mai puţin de 7 ani beneficiază de gratuitate pe atobuzele etajate.

Linia turistică a fost lansată la 28 iulie 2011, în urma unui parteneriat între RATB şi Ministerul Dezvoltării. Cele patru vehicule circulă pe un traseu de 15 km prin centrul Capitalei. Obiectivele turistice de pe traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii Române şi Academia de Studii Economice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net