Linia de cale ferată spre Otopeni a trecut testul. Duminică s-au făcut probe cu un tren de călători

tren-test-aeroport.jpg

Trenul care a testat ieri calea ferată ce duce la Aeroportul Otopeni
Trenul care a testat ieri calea ferată ce duce la Aeroportul Otopeni
Foto: clubferoviar.ro

Primul tren de pe ruta Gara de Nord-Otopeni a parcurs duminică, 13 septembrie, traseul nou construit. A plecat din Halta Odile și ajuns în stația ”Terminal Sosiri”, de la Aeroportul ”Henri Coandă”. Specialiștii au fost mulțumiți de rezultatul testului, astfel că în decembrie s-ar putea da drumul la circulație.

Duminică dimineață, la ora 10.30, primul tren de test a ajuns la Aeroportul Otopeni. A făcut mai multe curse, între fosta haltă Odăile și stația din aerogară, pentru a vedea dacă întreaga construcție feroviară este sigură.

Până acum, au circulat numai drezine, unele dintre ele cu câteva vagoane de marfă în spate. Dar ieri s-a folosit o granitură de călători.

Automotorul nu aparține operatorului feroviar de stat CFR Călători, ci firmei private Transferoviar Călători din Cluj Napoca.

Linia de cale ferată spre Otopeni a trecut testul. Duminică s-au făcut probe cu un tren de călători

”Au răspuns mai prompt la solicitarea noastră decât cei de la CFR Călători”, a declarat pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, șeful șantierului de la Otopeni.

Noua cale ferată spre Aeroportul Otopeni pornește din zona de racordare (fosta Haltă Odăile) pe aproximativ 600 m, traseul continuă cu o zonă de consolidare, în lungime de 900 metri și un viaduct de 1,52 km.

Acesta supratraversează DN1 și ajunge la noua stație de călători, de la Terminalul Sosiri. Potrivit autorităților, traseul întreg, între Gara de Nord și Otopeni, va fi parcurs în mai puțin de 20 de minute, iar circulația ar putea fi deschisă în decembrie.

Trenul trece pe la geamul casei

Asta doar dacă CFR Infrastructură va câștiga în instanță procesul cu Roxana Mărișoiu, proprietara care a refuzat să fie expropriată pe jumătate de curte, 126 mp.

Deși, lucrările au fost suspendate de judecător în dreptul casei sale, constructorul a ridicat, cu acordul CFR, grizile podului, care vin pe deasupra geamului ei.

trenul-de-otopeni-trece-pe-la-geam.jpg

Trenul de Otopeni trece pe la geamul casei
Trenul de Otopeni trece pe la geamul casei
Foto: Click!

Următoarea înfățișare la Înalta Curte de Casație și Justiție va avea loc pe 19 octombrie.

În prezent, cei care vor să ajungă ala aeroport cu trenul sunt lăsați în halta Otopeni și duși în fața terminalului cu microbuzul încă 2 km.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/video-cfr-incalcat-decizia-judecatorilor-construit-trenul-de-otopeni-si-zona-unde

https://www.click.ro/news/national/ii-fac-statie-lui-ion-tiriac-trenul-de-otopeni-va-opri-la-patinoarul-milionarului

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1