Lider UNPR: Poliţistul e de vină că a căzut în groapă!

Ultima actualizare:
Bogdan Gigină deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea
Bogdan Gigină deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea

Vicepreședintele UNPR Ion Răducanu a sărit în apărarea ministrului Gabriel Oprea, după ce mai multe voci i-au cerut demisia. Cazul polițistului Bogdan Gigină, care a murit marți (20 octombrie), după ce a căzut într-o groapă cu motocicleta, în timp ce îi deschide drumul vicepremierului, a șocat o țară întreagă. În timp ce mulți îi cer socoteală lui Oprea, prietenii lui din partid încearcă să îl scuze și să arunce vina în ograda altora.

Klaus Iohannis le cere lămuriri lui Victor Ponta și lui Gabriel Oprea. În Piața Universității, duminică (25 octombrie), mai mulți oameni strigă la unison „Demisia, Gabriel Oprea”. Tăcere din partea vicepremierului. La cinci zile după tragedie, MAI a transmis un comunicat de presă prin care susține că Oprea nu are voie să dea declarații. În aceeași zi, șeful statului îi poftește „de urgență” pe „domnii Ponta și Oprea să dea lămuriri”.

Nu toată lumea îl acuză. Ba chiar, vicepreședintele UNPR Ion Răducanu îi ia apărarea într-un mod cel puțin șocant. Contactat de Adevărul, polticianul a dat declarații cu privire la cazul polițistului mort, dar și cu privire la poziția pe care o are față de această tragedie: „ Nu pot să asist la o manipulare politică. Sunt sătul de manipulările politice din ţara asta. Eu nu cred că un vicepremier al acestei ţări trebuie să-şi dea demisia pentru că un ofiţer, pentru care transmit condoleanţe familiei şi sunt alături de ea…Un ofiţer….un subofiţer sau ce era, şi-a pierdut viaţa în timpul serviciului. E vinovat ăla care nu a astupat groapa, e vinovat ăla de la primărie care nu l-a verificat. E vinovată Poliţia Rutieră care nu a coordonat activitatea.”

Deputatul de Timiș a mai precizat că procurorii sunt cei care trebuie să stabilească dacă Gabriel Oprea avea dreptul la o coloană oficială, dar că vinovat este oricine în afară de el.

„Ăsta care a circulat era cu gândul la serviciu sau unde era cu gândul de a căzut în groapă?”


    Bogdan Gigină deschidea coloana oficială a lui Gabriel OpreaFoto: montaj Click!
Bogdan Gigină deschidea coloana oficială a lui Gabriel OpreaFoto: montaj Click!

„Vicepremierul cu probleme de securitate naţională, care coordonează instituţiile de securitate naţională, care deţine informaţii şi este implicat în activităţile de securitate naţională nu poate să fie neasigurat din punct de vedere al siguranţei circulaţiei. Să întrebe IGP-ul, pe şeful Poliţiei Circulaţiei, pe şeful Poliţiei Capitalei. Asta e culmea. Te duci pe stradă, eşti în echipa lu’ ăsta şi îţi cade o piatră în cap. Aşa şi cu groapa. E vinovat ăla care a făcut groapa. Şi ăsta (polițistul Bogdan Gigină n.r) care a circulat era cu gândul la serviciu sau unde era cu gândul de a căzut în groapă? Dumneata poţi să cazi în groapă mergând cu maşina pe stradă? Poţi să cazi dacă nu eşti atent”, a mai spus Ion Răducanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net