Liberi după ce au recunoscut violul!

Ultima actualizare:
Raluca Munteanu
Raluca Munteanu

Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bo gdan (21 ani). Ei sunt cei 7 tineri din comuna vasluiană Văleni, care au violat ore în şir, până la leşin, o elevă de 18 ani. Se întâmpla în noiembrie 2014. Azi, trei dintre violatori se bucură de libertate!

Cazul violului din Vaslui din noiembrie 2014 a provocat o reacţie fără precedent pentru opinia publică din România! Cei 7 tineri care au chinuit o elevă, apoi au denigrat-o în timpul procesului şi au şocat cu atitudinea sfidătoare chiar şi la adresa judecătorilor, nu pot fi uşor uitaţi. După un proces lung şi puternic mediatizat, băieţii din Văleni au fost condamnaţi definitiv în 2015 la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare pentru viol şi lipsire de libertate. Acum, deja trei dintre ei sunt liberi.

Ultimul liberat condiţionat din grupul celor trei tineri, judecaţi şi condamnaţi în baza acordului de recunoaştere, a fost cel care a primit şi cea mai mică pedeapsă, Ioan Surleac, informează adevarul.ro. Tânărul, acum în vârstă de 23 de ani, a fost pus în libertate înainte de executarea integrală a pedepsei în urma unei hotărâri pronunţată de Judecătoria Găeşti pe 26 septembrie. Surleac a formulat, iniţial, cerere de liberare condiţionată în luna martie a acestui an, însă a fost respinsă, pe motiv că nu a achitat nici un leu din daunele morale stabilite pentru victimă (câte 10.000 de lei de fiecare inculpat).

La scurt timp după ce instanţa s-a opus liberării condiţionate, ceilalţi doi tineri care îndeplineau condiţiile liberării condiţionate, Alin Rotaru şi Bogdan Boicu, au virat în contul victimei daunele morale cuvenite. Astfel, în cazul lor, Judecătoria Vaslui a dispus liberarea condiţionată, deşi aveau pedepsele de executare cu câteva luni mai mari decât cea a lui Surleac. Asta l-a convins pe Ionuţ să plătească şi el. Toţi cei trei condamnaţi au câştigat fiecare peste 200 de zile de libertate, urmare a condiţiilor de detenţie necorespunzătoare. Dacă pedepsele ar fi fost executate integral, cei trei tineri care au recunoscut acuzaţiile de viol şi lipsire de libertate ar fi trebuit să iasă din închisoare în aprilie 2020, conform adevarul.ro.

În prezent, după gratii au mai rămas doar cei patru agresori, care nu şi-au recunoscut faptele. Trei dintre ei ar putea fi eliberaţi condiţionat anul viitor. Cel care are de executat cea mai mare pedeapsă este liderul grupului, Silviu Burada, condamnat la 10 ani de închisoare.


    Raluca Munteanu
Raluca Munteanu

Mărturia Ralucăi Munteanu, care avea 18 ani la data când a fost batjocorită, este tulburătoare. Fata le-a mărturisit anchetatorilor, în detaliu, cum a fost acostată de Silviu Burada, unul dintre violatori, care s-a oferit să o conducă acasă, cum a fost dusă pe un câmp şi cum a fost umilită ore în şir de el şi de alţi şase prieteni ai acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net