Lia Olguţa Vasilescu, reţinută pentru luare de mită

Ultima actualizare:

    Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a fost reţinută de DNAFoto: Arhiva personală
Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a fost reţinută de DNAFoto: Arhiva personală

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost reţinută, miercuri, 30 martie, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Potrivit unor surse judiciare, aceasta ar fi vizată într-un dosar de luare de mită.

Olguţa Vasilescu a fost reţinută de procurorii DIICOT care o acuză de patru infracţiuni de luare de mită, de trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de spălare de bani, conform adevarul.ro.

A fost ținută la audieri mai mult de două ore și luată la întrebări cu privire la campania din 2012, când candidatul Olguța Vasilescu ar fi determinat mai mulți oameni de afaceri să facă diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, Vasilescu s-ar fi folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. Donațiile s-au făcut sub forma unor materiale electorale, dar și a unor spectacole pentru susținerea inculpatei.

În 2014, Vasilescu ar fi pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri pentru și printr-o ONG mită totală de 544.209, 33 de lei, pentru realizarea unor acte ce intrau în îndatoririle ei de serviciu.

Procurorii au început urmărirea penală și punerea sub control judiciar pentru 60 de zile față de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, și față de Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzați de complicitate la luare de mită.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net