Lia Olguţa Vasilescu află joi dacă va fi arestată

1382798_909919885791831_4974005407251459692_n.jpg

olguta vasilescu mita
Lia Olguța Vasilescu e acuzată de DNA că a luat mită
Foto: Arhiva Click!

Se pregătea să candideze pentru un nou mandat la Primăria Craiova, însă, miercuri, Lia Olguța Vasilescu, vicepreședinte al PSD, a ieșit încătușată din sediul DNA. Joi, va afla dacă va fi arestată preventiv.

Procurorii DNA au reținut-o pentru 24 de ore pe Lia Olguța Vasilescu (41 de ani), iar în cursul zilei de joi va fi prezentată în fața magistraților de la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă.

Lia Olguţa Vasilescu este acuzată, printre altele, că şi-ar fi finanţat ilegal campania în urma căreia a devenit primar, în urmă cu patru ani.

Anchetatorii spun că ar fi luat mită de patru ori în timpul campaniei din 2012, atunci când Lia Olguţa Vasilescu, candidat al Partidului Social Democrat, încerca să câştige încrederea locuitorilor din Craiova ca să devină primar, scrie digi24.ro.

„Mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”, potrivit DNA.

Loading...

Citește și