Leon, cel mai prietenos leu

Ultima actualizare:

    La „Ziua porţilor deschise“,  Leon a stat la mângâiat ca o pisică
La „Ziua porţilor deschise“, Leon a stat la mângâiat ca o pisică

Leon e vedeta Grădinii Zoologice din Craiova. Deşi cântăreşte aproape 80 kg, leul acceptă, în continuare, compania oamenilor. Leon s-a născut pe 11 noiembrie 2017, la Grădina Zoologică din incinta Parcului Nicolae Romanescu din Craiova. A fost abandonat de mamă la naştere, iar îngrijitorii l-au adoptat când împlinise doar două zile.

„Leon este vedeta grădinii zoologice din Craiova, iar în momentul în care ne vede este foarte bucuros. Ne consideră prietenii lui cei mai buni şi noi îi facem la rândul nostru toate poftele. Îi place carnea de pui şi de cal, dar şi de vită. Se comportă exact ca un copil şi are nevoie de afecţiune“, spune unul dintre îngrijitorii grădinii zoologice din Craiova, citat de adevarul.ro.

La 4 luni, leuţul  cântărea deja 20 kg
La 4 luni, leuţul cântărea deja 20 kg

Cel mai mult Leon s-a ataşat de administratorul Grădinii Zoologice. „De când l-am băgat singur într-un ţarc, nu trece zi în care să nu petrecem timp împreună. Ne jucăm, ne alintăm. Îi place foarte mult“, a declarat Laurenţiu Păun pentru adevarul.ro.Leon nu a fost introdus într-un ţarc, alături de alte feline, pentru că ar fi fost omorât. „El merge deja spre maturitate, dacă l-am băga alături de alte feline sigur ar fi omorât, pentru că va interveni între masculi lupta pentru supremaţie“, a precizat administratorul.Leon este obişnuit cu oamenii. La „Ziua porţilor deschise la Grădina Zoologică din Craiova“, Leon a demonstrat cât este de cuminte. Cel care l-a supravegheat în permanenţă a fost, bineînţeles, prietenul său, administratorul. „Leon este obişnuit cu mirosul oamenilor. Deocamdată nu i s-au dezvoltat alte simţuri. Este în continuare jucăuş, simte că este iubit“, a mai spus Laurenţiu Păun. Copiii care au avut curajul să-l mângâie pe Leon şi să-l alinte au fost extrem de încântaţi. „L-am mai văzut când era mic. Îi place să-l mângâiem. Nu-mi vine să cred că ating un leu“, au exclamat fericiţi copiii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net