Legea salarizării intră luni în comisiile deputaților. Ei au ultimul cuvânt

deputati.jpg

legea salarizarii comisii deputati decizie
Camera Deputaților este for decizional în ceea ce privește Legea salarizării

Proiectul Legii salarizării intră, luni, în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor, potrivit news.ro. Aceasta este for decizional.

Luni se încheie perioada în care deputaţii puteau depune amendamente în ceea ce privește Legea salarizării, raportul urmând a fi dat până pe 6 iunie.

Comisia pentru muncă va da raportul, în timp ce Comisia pentru buget şi cea juridică vor fi sesizate pentru avizare.

Proiectul a stârnit o serie de critici din partea opoziţiei, care a solicitat de două ori ca ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, să fie invitat la „Ora Guvernului”, pentru a da explicaţii cu privire la sustenabilitatea implementării Legii salarizării, cererea fiind respinsă de membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, a argumentat că proiectul Legii salarizării este o iniţiativă parlamentară, care nu e asumată de Guvern, iar ministrul nu este nevoit să ştie „cât de sustenabilă este sau nu”.

Plenul Senatului a aprobat, săptămâna trecută, Legea salarizării, cu 85 de voturi ”pentru”, 10 voturi ”împotrivă” şi 12 abţineri. Plenul Senatului a aprobat legea salarizării fără a admite niciunul dintre amendamentele respinse de Comisia de muncă.

Proiectul a fost dezbătut doar trei zile în comisie la Senat şi este de aşteptat ca şi la Camera Deputaţilor să treacă rapid.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1