Legea pensiilor a fost amânată. UDMR refuză să voteze

Ultima actualizare:

    Vicepreședintele PSD Florin Iordache a anunțat astăzi, 12 decembrie, că dezbaterea în plen a legii pensiilor se amână pe săptămâna viitoareFOTO: adevarul.ro
Vicepreședintele PSD Florin Iordache a anunțat astăzi, 12 decembrie, că dezbaterea în plen a legii pensiilor se amână pe săptămâna viitoareFOTO: adevarul.ro

O lege așteptată de milioane de români. Legea pensiilor nu a fost votată astăzi, în plenul Parlamentului. PSD nu reușește să asigure majoritatea parlamentară în Camera Deputaților. Florin Iordache a anunțat că votul în plen la legea pensiilor se amână.

Românilor li s-a promis o lege a pensiilor care să corecteze nedreptățile de până acum. Iată că astăzi, 12 decembrie, legea pensiilor nu a fost votată. Vicepreședintele PSD Florin Iordache a anunțat astăzi, 12 decembrie, că dezbaterea în plen a legii pensiilor se amână pe săptămâna viitoare.

Iordache susține că nu este gata raportul comisiei de specialitate. Amânarea are loc în contextul în care PSD a pierdut majoritatea la Camera Deputațiilor și se bazează pe votul UDMR și al minoritățiilor.

Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că dezbaterea proiectului s-a amânat din cauza majorității fragile.

UDMR condiționează votul la legea pensiilor. Kelemen Hunor: ”Legea pensiilor e o lege mai bună decât legea actuală, dar trebuie tratată mai serios problema persoanelor cu dizabilități. Noi am introdus un amendament și în Comisie s-a votat amendamentul nostru, iar după pauză l-au respins. Nu se poate. Aceste persoane trebuie să se regăsească în sistem, este cererea noastră. În acest moment se discută și se va discuta în continuare și eu sper că se va găsi o soluție. Amendamentul există și noi îl vom susține și când ajunge în plen. Mai mult nu pot să spun, până când nu se votează, să vedem ce se întâmplă cu acest amendament. Noi am avut vreo 6-7 amendamente, nu știu de ce au fost respinse, e o procedură ce nu trebuie să devină o cutumă, reluarea votului", a declarat președintele UDMR la Camera Deputaților, citat de hotnews.ro.

Raportul Comisiei pentru Muncă nu a ajuns la Biroul Pemananet, a spus Iordache pe holul Parlamentului. Potrivit acestuia dezbaterile și votul final vor avea loc săptămâna viitoare. 

PSD nu reușește să asigure majoritatea parlamentară

Pe ordinea de zi a plenului trebuia să intre două proiecte importante pentru PSD: legea pensiilor și legea evaziunii fiscale. Ambele au fost amânate după ce PSD nu a reușit să strângă voturie necesare pentru cele două legi organice. Majoritatea în Camera Deputaților este de 165 de deputați, iar Coaliția se bazează în prezent doar pe 163 de voturi. 

Totodată, Opoziția se pregătește să boicoteze ședința de plen , aceștia anunțân încă de săptămâna trecută că va boicota sedințele de vot final de la Camera Deputaților. 

La începutul săptămânii, Liviu Dragnea anunța: "Majoritatea la Camera Deputaților se va vedea la primul vot ca să discutăm riguros. Majoritatea în plenul Parlamentului este în continuare fără problemă”. Declarația a fost făcută la finalul ședinței Comitetului Executiv Național.

Sursa: hotnews.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net