Gheorghe Dincă, prin ochii unui ofiţer psiholog: «Le vedea pe fete ca pe obiecte»

g15-2-gheorghe-dinca-mediafax-25col.jpg

Gheorghe Dincă refuză să fie judecat la Tribunalul Olt
Foto: Medifax

El a reuşit să intre în mintea lui Gheorghe Dincă, individul care a recunoscut că le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani, răpită pe 14 aprilie 2019) şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani, sechestrată pe 24 iulie). Dorin Dumitran, ofiţer psiholog, spune că mecanicul de 66 de ani a ajuns să ucidă fiindcă s-a înstrăinat de familie.

După ce Bogdan Licu, procurorul general al României, a confirmat rechizitoriul în cazul crimelor de la Caracal, Gheorghe Dincă (66 de ani) este trimis în judecată pentru opt infracţiuni:  trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni.
Dorin Dumitran, psiholog reputat în Poliţia Română, a izbutit să îl descoasă pe mecanicul aflat de 175 de zile după gratii şi i-a creionat profilul. Potrivit specialistului, cel supranumit “Monstrul din Caracal” şi-a schimbat comportamentul după ce s-a înstrăinat de familie.  Gheorghe Dincă le-a tratat pe cele două puştoiace sechestrate ca pe nişte obiecte şi nu putea nici măcar să le spună pe nume. De-a lungul anchetei, el a minţit mult şi a povestit lucruri care s-au întâmplat, de fapt, doar în imaginaţia lui.
“Dincă a deviat din cauza unei problematici sufleteşti personale. Îndepărtarea faţă de familia lui a fost momentul în care şi-a pierdut eşafodajul. Lui nu-i plăcea să fie înconjurat de oameni. De aceea, foarte puţini îi călcau curtea”, explică, pentru digi24.ro, Dorin Dumitran.
 “I-au venit în spate anumite experienţe sexuale, care l-au făcut să îşi schimbe ţintele. El s-a descurcat în viaţa sa intimă cu partea feminină adultă şi pentru că ele au ştiut cum să-l trateze. Nu s-a mai întâmplat în cazul celor două minore. Iar aici a greşit şi ştie. (...) Nu se mai descurcă cu ele în momentul în care le aduce în casă, pentru că sunt tinere, sunt reactive”, opinează psihologul.

g25-1-dorin-dumitran-1col.jpg

Dorin Dumitran, ofiţer psiholog în Poliţia Română, l-a descusut pe Gheorghe Dincă timp de patru luni

După ce le-a omorât pe fete, la Dincă a apărut grija oricărui criminal de a şterge urmele. “La Caracal există o practică socială să se dea foc la groapa de gunoi şi la fel de fel de obiecte. În nici un caz, el nu a studiat vreun tratat în cât timp se poate incinera un cadavru”, spune Dorin Dumitran. Acesta adaugă faptul că mecanicul se raporta la copile ca la “nişte persoane care nu au drept de apel, drept urmare le şi depersonalizează. “Era confortabil pentru el să le vadă ca pe simple obiecte de satisfacere sexuală”.
Informaţia că a fost analizat şi de specialiştii americani de la FBI i-a crescut criminalului tupeul. “I-a stimulat supremaţia şi orgoliul, mi-a creat mari probleme de comunicare din acel moment, pentru că a început să bagatelizeze orice intervenţie a colegilor mei”, încheie specialistul, care a petrecut 12-14 ore, zilnic, timp de aproape patru luni, faţă în faţă cu Gheorghe Dincă.
Loading...

Citește și

  • Gheorghe Dincă, zis monstrul din Caracal, este de nerecunoscut de când i-a crescut barba

    Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal nu mai conteneşte cu scenariile halucinante pe care le tot prezintă anchetatorilor de luni buni. După ce a susţinut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, mecanicul auto ân vârstă de 66 de ani şi-a schimbat complet declaraţiile şi povesteşte altceva. El le-a spus oamenilor legii la ultimele audieri că Luiza Melencu a fost răpită din casa lui de la caracal, iar el a fost bătut de bărbaţii care au luat-o.

  • gheorghe dinca

    După mai multe luni în care i-a trimis pe anchetatori pe tot felul de piste greșite, se pare că metodele folosite de forțele de ordine dau în cele din urmă roade în cazul lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal. Acesta a început să povestească, din celula de închisoare în care se află, modul în care le-a ucis pe cele două fete date dispărute, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, explicând și dând detalii cu privire la ambele omoruri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1