Laura Kovesi a fost desemnată "personalitatea europeană a săptămânii" de către presa franceză

Ultima actualizare:

    Kovesi a fost desemnată personalitatea europeană a sătămânii de RFIFoto: Inquam Photos/Octav Ganea
Kovesi a fost desemnată personalitatea europeană a sătămânii de RFIFoto: Inquam Photos/Octav Ganea

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a fost desemnată de Radio France Internationale (RFI) personalitatea europeană a săptămânii. Postul francez a argumentat care este motivul pentru care Kovesi a primit acest titlu, rfi.fr.

Postul public francez aminteşte că ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea procurorului-şef al instituţiei anticorupţie din România, propunere respinsa însă de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). RFI a menţionat că “Laura Kovesi rămâne una dintre cele mai populare personalităţi din Romania”. Vă reamintim că Tudorel Toader a prezentat, pe 22 februarie, un raport privind activitatea managerială la DNA şi a anunţat că declanşează procedura de revocare a procurorului-şef, Laura Codruţa Kovesi, în baza a 20 de "acte şi fapte" de care şefa DNA ar fi fost responsabilă. 

Secţia pentru procurori a CSM a decis să respingă cererea ministrului Justiţiei, în urma unei şedinţe marcate de contre între ministrul Toader, pe de o parte, şi Laura Kovesi, Augustin Lazăr şi procurorii din CSM, pe de altă parte. Mai mult decât atât, o petiţie online pentru susţinerea Laurei Codruta Kovesi, prin care i se cere preşedintelui Klaus Iohannis să respingă cererea de revocare a şefei DNA, a fost semnată de peste 100.000 de persoane.

"Nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Am respectat legea în tot ce am făcut", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la conferința de presă, întrebată dacă va demisiona. "Nu cred că acest atac este întâmplator, asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care inculpaţii spun părţi de adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi  sau despre procurorul şef al DNA. DNA nu este un om, este o instituţie şi cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care şi-au făcut treaba şi vizează îngenuncherea poporului român", a declarat Kovesi, în urmă cu două săptămâni, potrivit Digi24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net