Laura Codruța Kovesi, desemnată «Femeia la Putere» în 2019

laura-codruta-kovesi.jpg

laura codruta kovesi
Laura Codruța Kovesi a fost numită ”Femeia la Putere” în 2019
foto: EPA

Laura Codruța Kovesi a primit distincția ”Femeia la Putere” din partea Asociației Internaționale Mișcarea Europeană (European Movement Internațional/ EMI) miercuri, în cadrul galei premiilor Women of Europe 2019.

Europarlamentarul Eva Maydell, președinte EMI, a spus în cadrul ceremoniei că toate câștigătoarele au avut un impact pozitiv extrem de important la nivel local și global. "Am avut onoarea de a celebra realizările unor femei vizionare și care inspiră cu adevărat. Câștigătoarele, dar și femeile nominalizate au avut un impact pozitiv extrem de important atât la nivel local, cât și la nivel global. Deși este important să admitem că munca noastră de a spori recunoașterea femeilor în societate este departe de a fi realizată, contribuția câștigătorilor în această seară demonstrează puterea și influența pe care femeile le pot avea în ceea ce privește schimbarea pozitivă", a declarat Eva Maydell, conform Ziare.com.

Kovesi a primit premiul "Femeia la Putere", conform unui comunicat de presă al asociației. Ea a primit premiul pentru că "a demonstrat o conducere politică extraordinară în Europa prin munca sa notabilă împotriva corupției la nivel înalt din România. De curând, a devenit primul procuror-șef la nou-înființatul Parchet European (EPPO)".

Kovesi: ”A fi puternic înseamnă a câștiga încrederea oamenilor”

După ce a primit distincția, fosta șefa DNA a declarat: "Sunt foarte onorată să primesc acest premiu și îl văd ca pe o recunoaștere a eforturilor mele și ca o încurajare de a nu renunța la munca mea. În opinia mea, a fi puternic înseamnă a câștiga încrederea oamenilor și, mai important decât atât, a reuși să o păstrezi. În linia mea de lucru, poți face acest lucru numai lucrând profesionist, fiind consecvent și respectând legea în orice moment. Acest premiu aparține în egală măsură tuturor persoanelor care m-au susținut în lupta împotriva corupției și în respectarea statului de drept și a valorilor europene. Aș dori să le mulțumesc în mod special tuturor susținătorilor mei de-a lungul anilor. Pentru a merge mai departe, trebuie să lucrăm pentru promovarea egalității, a dreptății și a statului de drept, așa cum a făcut Mișcarea Europeană în ultimii 70 de ani".

Potrivit site-ului oficial, Mișcarea Europeană (European Movement) este cea mai mare rețea de organizații pan-europene. Este prezența în 34 de țări și înglobează 38 de asociații internaționale, reunind structuri asociative, reprezentanți ai mediului de afaceri, sindicate, ONG-uri, partide politice, autorități locale și mediul academic.

Citește și:

Cine este iubitul Laurei Codruța Kovesi. «Omul la care țin foarte mult și cu care-mi împart viața»

Laura Codruţa Kovesi, dezvăluiri din viaţa ei privată: «Cel mai mare regret este că nu am copii»

Loading...

Citește și

  • laura codruta kovesi

    Mărturisiri emoţionante a făcut Laura Codruţa Kovesi despre perioada copilăriei sale pe care a petrecut-o la Sfântul Gheorghe şi Mediaş. Foşta şefă DNA a jucat baschet încă din clasa a doua şi a reuşit să-şi coordoneze echipa find căpitanul fetelor. Unul dintre antrenorii ei a povestit la Europa Fm cum era ea pe teren şi ce amintiri îl leagă de fostul procuror.

  • Laura Codruța Kovesi vrea ca CEDO să-i repare nedreptatea făcută de CCR

    Laura Codruţa Kovesi nu se lasă și atacă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului decizia de revocare din funcţia de şef al DNA. Potrivit G4Media.ro, Kovesi susţine printre altele că decizia Curții Constituționale prin care s-a tranșat schimbarea ei, nu a putut fi contestată şi că, în consecinţă, nu i-au fost respectate garanţiile unui proces echitabil

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1