A lăsat Franţa pentru spitalul din Rovinari

Ultima actualizare:

    Ovidiu Pecingină  (31 de ani), specializat  în Ortopedie- Traumatologie
Ovidiu Pecingină (31 de ani), specializat în Ortopedie- Traumatologie

Unul dintre ultimii medici angajaţi la Rovinari este Ovidiu Pecingină, un medic tânăr, în vârstă de 31 de ani, specializat în Ortopedie-Traumatologie, devotat meseriei, care a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Timişoara. Gorjean la origini, tânărul a studiat şase luni în Franţa, unde i s-a propus să profeseze în continuare, însă doctorul a ales să revină acasă!

A absolvit rezidenţiatul la sfârşitul anului trecut la Clinica 2 Ortopedie Timişoara şi a urmat şi şase luni de pregătire într-un Spital Universitar din Franţa, unde i s-a propus să şi rămână. A refuzat, căci îşi doreşte să reuşească acasă, în Gorjul natal. A căutat un job în Gorj, judeţul natal, şi s-a angajat la Spitalul Orăşenesc din Rovinari, localitate preponderant minieră.

„Am zis să încerc să văd cum este în străinătate, să ştiu ce voi face dacă nu voi găsi post în ţară. Pe perioada rezidenţiatului am plecat la un stagiu de 6 luni de pregătire, am lucrat cu normă întreagă ca şi un rezident francez. Am avut gărzi solicitante în care eram singurul chirurg ortoped din Spitalul Universitar din Clermont Ferrand. Au un sistem mult mai bun. Aveam săptămâni când stăteam doar în sala de operaţie, altele pe secţie şi pe partea de UPU. Garda începea la ora 18,00 şi se termina a doua zi la ora 08,00. Solicitante! A fost o perioadă frumoasă de pregătire, alte condiţii faţă de România. Nu neapărat de dotare, de exemplu, aici la Spitalul Rovinari, avem dotări”, a declarat medicul Ovidiu Pecingină din Târgu Jiu, angajat al Spitalului Rovinari. 

În cele şase luni de stagiu din Spitalul Universitar din Clermont Ferrand-Franţa, Ovidiu Pecingină a învăţat multe, dar a şi realizat că în viaţă banii nu sunt totul. ”Nu am vrut să rămân. Sunt oltean, m-am născut aici şi am vrut să vin la un spital aproape de casă, de părinţi, să îmi ajut oltenii. Am vrut să reuşesc în ţara mea”, spune medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net