«Las roşiile pe câmp că nu am cui să le vând!»

Ultima actualizare:
Vasile Croitoru spune  că ar avea de cules  cinci tone de roșii (FOTOGRAFII: Ştefan Borcea)
Vasile Croitoru spune că ar avea de cules cinci tone de roșii (FOTOGRAFII: Ştefan Borcea)

În timp ce în supermarketuri se vând doar roşii importate din Turcia, mult mai scumpe, agricultorii români se vaită că li se strică produsele recoltate. Unii dintre ei au refuzat şi să le mai culeagă pentru că, spun ei, muncesc degeaba. Preţul care li se oferă este derizoriu.

Producătorul agricol Vasile Croitoru, din Suraia, spune că nu va mai culege cele cinci tone de roşii pe care le-a cultivat, pentru că la preţul de 50 de bani pe kilogram iese în pierdere.

Bărbatul va cultiva altceva pe acest teren


    Vasile Croitoru spune  că ar avea de cules  cinci tone de roșii (FOTOGRAFII: Ştefan Borcea)
Vasile Croitoru spune că ar avea de cules cinci tone de roșii (FOTOGRAFII: Ştefan Borcea)

Bărbatul a decis să lase de izbelişte un teren pe care a cultivat roşii. Vrea să-l desfiinţeze şi să planteze altceva. Omul este nemulţumit de preţul cu care este nevoit să-şi vândă roşiile, respectiv 50 de bani pe kilogram, în condiţiile în care în supermarketuri produsele au un preţ de şase ori mai mare. 

„O să pun altceva pe terenul acesta, să câştig pe altă parte. 50 de bani mă costă numai sămânţa. Să produc un fir de roşii pe mine mă costă un leu. Pe terenul acesta m-a costat răsadul 1.500 de lei. Eu nu pot să îngrijesc singur de roşii, trebuie să pun om cu ziua, care mă costă 50 de lei pe zi, iar la cât aş reuşi să vând pe piaţă aş fi în pierdere. Am făcut cursuri de legumicultură, m-am specializat în acest domeniu, dar am teamă să fac producţie, pentru că nu pot să-mi fac un plan aşa cum fac toţi oamenii atunci când îşi propun să intre într-o afacere. Majoritatea de aici ne confruntăm cu această problemă", ne-a spus, revoltat, Vasile Croitoru.

Bărbatul este nemulţuimit şi de faptul că reprezentanţii Ministerului Agriculturii spun că vor să promoveze produsele autohtone, dar, în schimb, în supermarketuri se vând doar roşii importate din Turcia. 

La ora actuală, în Vrancea nu există nici un depozit pentru păstrarea legumelor, dar nici asociaţii ale legumicultorilor care să le apere interesele, agricultorii fiind nevoiţi să se susţină singuri.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net