Lanţul de librării Diverta îşi cere insolvenţa. Pierderile și datoriile au crescut pandemie

Ultima actualizare:

    Retailerul Diverta a fost înfiinţat în 1999foto: profit.ro
Retailerul Diverta a fost înfiinţat în 1999foto: profit.ro

Lanţul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniul cărţii, papetăriei şi jucăriilor, şi-a cerut intrarea în insolvenţă. Anul trecut, pe fondul pandemiei care a închis inclusiv toate librăriile din ţară, Diverta a intrat puternic pe pierderi, relevă date analizate de Profit.ro.

Datele Profit.ro indică faptul că firma prin care a fost înaintată cererea de insolvenţă şi care operează lanţul de librării a trecut anul trecut de la afaceri de 64,3 milioane lei şi un profit net de 63.474 lei, cu 214 angajaţi, la afaceri de 38,9 milioane lei şi pierderi de 10,7 milioane lei, cu 156 de angajaţi.

În cazul acestei firme, datoriile totale au urcat de la 33,2 milioane lei la 33,9 milioane lei. Cererea de insolvenţă a fost depusă după ce împotriva firmei au fost înaintate mai multe solicitări de încuviinţare de executare silită şi ordonanţe de plată de către diferiţi furnizori, mai indică datele Profit.ro.

Dacă va fi aprobată de instanţă, aceasta va fi a doua intrare în insolvenţă a lanţului, după cea din 2010, declanşată atunci pe fondul crizei financiare globale. Retailerul Diverta a fost înfiinţat în 1999 de Radu Octavian. Diverta are astăzi o reţea de 25 de magazine la nivel naţional.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net