Lanţ de mucenici de Cartea Recordurilor

Ultima actualizare:

    Azi este Ziua celor 40 de Mucenici
Azi este Ziua celor 40 de Mucenici

Weekend-ul acesta batem orice record în materie de mucenici! Cel mai lung lanț de mucenici - peste 20.000 de mucenici moldovenești și peste 5.000 de porții de mucenici muntenești - va fi pregătit în Parcul Naţional din sectorul 2 al Capitalei.

Și pentru că evenimentul este dedicat în exclusivitate mucenicilor, au fost invitate gospodine iscusite din Muntenia, care vor fierbe dis de dimineață porţiile de mucenici muntenești, într-un ceaun uriaș, menit să atragă cu aromele sale pofticioşii care vin la plimbare în parc.

Ele vor folosi nu mai puțin de 50 kg de făină, 3 kg de nucă, 10 kg de miere și tot atâtea de zahăr, 20 kg de lămâi și 2 kg de scorțișoară. Alți 20.000 de mucenici moldovenești vor fi copți într-un cuptor cu bandă, pentru care gospodinele vor încropi sute de kg de făină, zahăr, zeci de litri de ulei și sute de litri de lapte, 25 kg de unt, sute de ouă și nu mai puțin de 200 kg miez de nucă, 80 kg de miere și 5 kg de lămâi. Toţi mucenicii vor fi udaţi cu zeci de mii de pahare de vin, așa cum cere și obiceiul de a bea 40 de pahare.

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net