La Spitalul Județean din Botoșani nu se mai pot face avorturi la cerere. Ce spun medicii

Ultima actualizare:

    La Spitalul Județean din Botoșani, anul acesta s-au făcut doar avorturi terapeutice, nu și la cererewww.clicksanatate.ro
La Spitalul Județean din Botoșani, anul acesta s-au făcut doar avorturi terapeutice, nu și la cererewww.clicksanatate.ro

Situație confuză la Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. În vreme ce purtătorul de cuvânt declară că medicii ginecologi refuză, din motive religioase, să mai efectueze avorturi la cerere, șefa secției de Obstetrică-Ginecologie susține că este vorba doar despre o ”lipsă de comunicare”.

Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au hotărât să nu mai efectueze avorturi la cerere, din motive religioase, a declarat joi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea, citat de Hotnews.

În primele opt luni ale acestui an nu s-a efectuat aici niciun avort la cerere, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului. "Din motive religioase, medicii din Botoşani nu doresc să mai facă avorturi la cerere, doar avorturi terapeutice, care sunt urgenţe medicale", a spus Ștefan Bercea.

Șefa secției Ostetrică-Ginecologie spune că se fac avorturi la cerere

Afirmațiile medicului Ștefan Bercea sunt contrazise însă de Maria Olaru, șefa secției de Obstretică-Ginecologie de la Spitalul din Botoșani, care a declarat pentru Hotnews că se fac în continuare întreruperi de sarcină la cerere și a pus declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama "lipsei de comunicare".

În primele opt luni ale anului, la Spitalul din Botoşani s-au făcut 147 de avorturi terapeutice și niciunul la cerere, în condiţiile în care, spre exemplu, în 2011, au fost efectuate peste 1.000 de întreruperi de sarcină.

Întreruperile de sarcină sunt permise de lege în România și se pot face în spitalele de stat la cerere, contra cost.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net