As la poker, l-a învins marea

Ultima actualizare:

    Nicu Drînceanu, tânărul înecat în Deltă săptămâna trecută, a fost descoperit după  cinci zile, tocmai pe plaja de la Costineşti
Nicu Drînceanu, tânărul înecat în Deltă săptămâna trecută, a fost descoperit după cinci zile, tocmai pe plaja de la Costineşti

Moarte ciudată şi multe semne de întrebare în cazul bărbatului înecat şi scos de valuri la mal, sâmbătă, 22 august, pe plaja din Costineşti, la 125 de kilometri distanţă, un adevărat ”record” naţional.

Nicu Drînceanu, de 35 de ani, a fost dat dispărut de prieteni marţi, în timp ce se scălda în zona de vărsare a Dunării în mare, la Sf. Gheorghe, în Delta Dunării. Era din Turnu-Severin, dar se mutase la Timişoara şi venise să se simtă bine în Deltă cu prietenii, pentru că iubea mult acest tărâm şi liniştea adusă de el. Îi plăcea să joace poker, era unul dintre cei mai importanţi jucători din Banat. Cine ştie ce l-a împins să facă baie în cea mai periculoasă zonă, la Cap Buivald cum îi spun localnicii. Deşi era un tip sportiv, avea aproape 100 kg şi 1,80 m înălţime, după cum îl descriu apropiaţii, vârtejul de apă a fost mai puternic.

Căutat de poliţişti şi voluntari în toată Delta

”Acolo mereu au fost probleme, pentru că se varsă Dunărea în Marea Neagră şi sunt curenţi extrem de puternici. Oricât de bun înotător ai fi, nu te mai lasă să ieşi. Acum trei ani, au dispărut în acelaşi loc preotul din localitate şi un prieten de-al său. Primul nu a mai apărut niciodată, iar celălalt a fost găsit la 200 de km distanţă, într-o localitate, la bulgari”, ne povesteşte şocat primarul localităţii Sf. Gheorghe, Valentin Sidorencu. El spune că, imediat după ce prietenii bărbatului, care l-au văzut că nu iese la suprafaţă, au anunţat dispariţia sa, în Deltă s-a declarat alarmă de gradul 0. Echipaje de la ISU, Poliţia de Frontieră şi voluntarii din Deltă l-au căutat metru cu metru, totul în zadar. ”Chiar şi un elicopter al MAI a survolat zona, dar degeaba. Oamenii au fost şi cu maşinile să îl caute de-a lungul malurilor, dar totul a fost în zadar. Au venit la mine mama lui şi fratele să mă roage să îl căutăm în continuare”, povesteşte Sidorencu.

A durat cinci zile până când marea l-a scos la suprafaţă, aruncându-l pe ţărmul Costineştiului, pe o vreme câinească. Un turist care se plimba l-a zărit şi a anunţat autorităţile, iar poliţiştilor le-au trebuit 48 de ore să îl identifice. Întrebat în urmă cu ceva timp, pe un site de poker, ce urăşte cel mai mult în viaţă, Nicu a răspuns: „Să pierd”. Din păcate, lupta cu fluviul şi marea a fost inegală şi nu a mai depins de cărţile din mână.

Record de înecați pe litoral în august

† Huba Gabor Ugron, 36 de ani
† Huba Gabor Ugron, 36 de ani

Autoritățile au aflat identitatea celui de-al doilea bărbat găsit înecat sâmbătă, 22 august, pe litoral, de data aceasta pe plaja din Neptun. Este vorba de Huba Gabor Ugron, de 36 de ani, din Târgu-Secuiesc, județul Covasna, un foarte cunoscut pilot de curse. Bărbatul era atletic și apropiații spun că știa să înoate bine, dar un val puternic i-a venit de hac, deși stătea în apă până la brâu. Marea foarte agitată a făcut ca până acum, în luna august, 20 de oameni să se înece pe litoral, ceea ce stabilește un nedorit record după Revoluție. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net