Visele se îndeplinesc de Crăciun. Moşul a venit pentru prima oară la o familie cu zece copii

7-actu-foto1-3col-18cm.jpg

Familia Botezatu are zece copii, la care Moş Crăciun nu a ajuns până cum
Fotografii: Claudius Vasilescu /Eduard Enea
Citeste tot despre: 

Visurile se împlinesc de multe ori în preajma sărbătorilor de Crăciun! Zece fraţi, care trăiesc într-un sat izolat din Buzău, au primit daruri la care nici nu mai sperau. Dulciuri, hăinuţe, dar şi jucării. Nici bătrânii singuri nu au fost uitaţi de oamenii cu inimă mare.

Luna decembrie este magică! Mulţi români dăruiesc timp şi bunătate pentru ca sute de copii şi bătrâni sărmani să primească un cadou de Sărbători. Pe uliţe înfundate de noroi, uitate de civilizaţie, nu mai puţin de 160 de voluntari au ajuns cu sacii plini cu bunătăţi. Două zile le-a luat ca să împartă darurile la 500 de familii ce-şi duc traiul în satele izolate din zona Nehoiu-Brăeşti. Peste dealuri nu ajunge picior de om. Nici măcar Salvarea! Noi n-am ajuns cu sania, ci cu cele peste 60 de maşini off-road, iar acolo unde şi ele s-au împotmolit calul şi căruţa au intrat în acţiune. Cu pachetele trase de atelaje, am intrat în casele din chirpici.

7-actu-foto2-3col-8cm.jpg

Pe drumurile greu accesibile, pachetele au fost transportate cu căruţa

Tanti Mioara are 85 de ani. Nu mai are pe nimeni şi a izbucnit în lacrimi atunci când a văzut că cineva i-a deschis uşa. A primit o pungă cu de toate, pentru ca masa de Sărbători să fie plină. Magia Crăciunului a cuprins şi familia Botezatu. Are zece copii, cel mai mic născut în urmă cu o lună. ”La noi n-a venit Moşul niciodată”, ne-au spus micuţii printre lacrimi. Pentru ei Moş Nicolae sau Moş Crăciun erau doar personaje din cărţile de poveşti.

7-actu-foto4-15col-7cm.jpg

Darurile au ajuns la cei mai nevoiaşi

Aceştia au primit alimente, produse de bază, dulciuri, haine şi încălţăminte, frumos împachetate de spiriduşii Moşului. În total, sâmbătă şi duminică, au fost împărţite 12 tone de produse către 200 de bătrâni şi 300 de copii sărmani. Campania umanitară a fost implementată de Kaufland România în parteneriat cu GTC Motorsport şi Asociaţia Reality Check. Iar reporterii Click! au decis să se alăture iniţiativei şi să le ofere un strop de lumină în suflet şi un zâmbet cald câtorva dintre cei mai nevoiaşi semeni.

7-actu-foto3-15-col-7cm.jpg

Reporterul Click! a ajutat la împachetarea cadourilor

"Este o încântare să ne adunăm din nou într-o echipă aşa de mare, pentru o cauză atât de frumoasă. Nu putea să vină Crăciunul fără să îi vizităm pe aceşti oameni speciali, care ne aşteaptă cu chipurile senine. Ne bucurăm să fim şi anul acesta parte din povestea Umanitarei Off-Road şi să aducem magia Crăciunului acolo unde nu se poate ajunge nici cu sania Moşului, ci doar cu maşini foarte bine pregătite”, a spus Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

 

Loading...