La mulţi ani, Sunny! Ciobănescul mutilat are familie de trei luni

A plâns, acum râde. La şase luni după ce era să moară, plin de răni produse de colţii hidoşi ai unor câini de luptă, Sunny, ciobănescul mioritic, a sărbătorit trei luni în casa familiei care l-a adoptat. A primit un tort şi o excursie cu noii stăpâni pe o insulă din Grecia.

Pe 15 februarie, un filmuleţ pus pe reţelele de socializare, în care apare un ciobănesc mioritic atacat cu sălbăticie şi sfârtecat de doi câini de luptă din rasa Amstaff, i-a îngrozit pe internauţi, iar sute de oameni au luat imediat atitudine şi au cerut salvarea patrupedului. Oribila întâmplare a avut loc pe o uliţă a oraşului sucevean Broşteni, iar imaginile au fost filmate de doi martori despre care iniţial s-a crezut că erau proprietarii câinilor de luptă. Sunny, poreclit Cucuruz de localnici, era unul dintre câinii urbei, bolnav şi părăsit.

Reprezentanţii asociaţiei “Casa lui Patrocle” au dus câinele la un medic, apoi l-au trimis la Bucureşti. Aici a fost preluat de o altă asociaţie, Kola Kariola, care a pus câinele pe picioare. O nouă viaţă, un nou nume: Sunny! ”Urechile, toată zona capului, gâtul, erau tumefiate şi străpunse de colţii atacatorilor. Îi curgea puroi din ochi, din urechi, nas şi gură. Pleoapele erau distruse în proporţie de 99 la sută”, îşi aduce aminte Marius Chircă, şeful de la Kola Kariola. Animalul chinuit a fost operat la pleoape. ”Era atât de slăbit încât în timpul intervenţiei a fost resuscitat de două ori, altfel îl pierdeam”, spune Chircă. 

6-actu-2-2col.jpg

Sunny a împărţit cu prietenul lui, labradorul, tortul primit de la stăpâni

 

Cei de la Kola Kariola au reuşit să-i găsească acum trei luni şi o familie care să aibă grijă de Sunny. Familia Marin din Piteşti este mare iubitoare de animale şi are o curte unde ciobănescul mioritic se simte deja ca acasă. Zilele trecute, el a fost eroul unei petreceri la care în Broşteniul natal putea doar visa. La aniversarea a trei luni în casa familiei Marin a primit o petrecere, un tort şi asta nu a fost tot. Acum este în Grecia cu stăpânii săi, pe una dintre frumoasele insule de acolo. Nu trebuie să mai lupte pentru viaţa sa, singura grijă fiind să găsească umbră. ”La mulţi ani, Sunny!”. 

 

Loading...

Citește și

  • A fost distrus, acum a înviat. A fost bolnav, acum se zbenguie ca un nou-născut. A fost abandonat, acum are o familie, a stat pe stradă, acum are o casă. Sunny, ciobănescul mioritic mutilat de doi câini de luptă, care acum două luni mânca cu paiul şi nu putea sta în picioare, a fost adoptat de familia Marin din Piteşti.

  • Ce minune: se vindecă Sunny, ciobănescul mioritic din Broştenii Sucevei, care a fost hăcuit de doi câini de luptă! Toată lumea a crezut că animăluţul va muri, dar câţiva oameni inimoşi nu s-au resemnat şi l-au oblojit cu dragoste. Click! este martor la însănătoşirea căţelului care a refuzat să moară, emoţionând o ţară întreagă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1