La Medicină nu mai merge cu șpaga! Ce a vrut să facă o mamă din Brașov

Ultima actualizare:

    Profesorii de la Facultatea de Medicină din Brașov nu mai vor să accepte bani în schimbul notelor de trecerefoto: Hepta
Profesorii de la Facultatea de Medicină din Brașov nu mai vor să accepte bani în schimbul notelor de trecerefoto: Hepta

După ce fostul prodecan al Facultății de Medicină a Universității „Transilvania” din Brașov, Lazăr Onisâi, a fost condamnat la închisoare pentru luare de mită, profesorii din instituție au început să se conformeze legilor în vigoare și să acorde studenților note bazate exclusiv pe merite. Acest lucru i-a nemulțumit pe o mamă și fiul ei, care au încercat în fel și chip să convingă un profesor.

Labina Aurelia Lucica, și fiul ei, Bud Andrei,  au fost trimiși în judecată pentru dare de mită după ce au vrut să îl convingă pe un profesor al Facultății de Medicină, Marius Alexandru Moga, să accepte sume enorme de bani în schimbul unei note de trecere la o materie predată în primul semestru al celui de-al șaselea an de studiu, „Obstetrică – ginecologie”.

 Dacă profesorul i-a refuzat de prima dată, atunci când femeia i-a oferit nu mai puțin de 1.000 de euro pentru un examen, aceasta nu s-a lăsat bătută. Potrivit Mediafax, mama băiatului restant i-a lăsat în poștă un plic cu 3.000 de lei cadrului didactic, pentru ca acesta să îl primească în sesiunea de restanțe.

Nici de această dată Marius Alexandru Moga nu s-a lăsat înduplecat, și văzând că Labina Aurelia Lucica continuă să îi facă probleme, a decis să acționeze în instanță. Profesorul, actualul decan al facultății de Medicină și șef al secției obstetrică-ginecologie IV de la Maternitatea Brașov, a depus o plângere împotriva femeii și a fiului ei, acuzându-i de dare de mită și complicitate la dare de mită.

”În 4 septembrie 2014, după ce a picat examenul în sesiunea de reexaminări, inculpatul Bud Andrei, sprijinit de inculpată, a mers la locuinţa martorului denunţător Moga Marius Alexandru, decan al facultăţii şi titular al disciplinei «Obstetrică-ginecologie» şi a lăsat acestuia, în cutia poştală, un plic ce conţinea suma de 3.000 lei în scopul permisiunii ce ar fi trebuit să-i fie acordată de denunţător, contrar regulamentelor universitare, de a participa la sesiunea de restanţe la materia predată de acesta, pe care inculpatul nu-l mai putea susţine, nefiind promovat la sesiunile de reexaminări anterioare“, se arată în comunicatul procurorilor.

În primăvara anului trecut, la 24 martie 2014, Lazăr Onisâi, fostul prodecan al Facultății de Medicină, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare de către Curtea de Apel Brașov, pentru luare de mită. Bărbatul ar fi acceptat bani de la 32 de studenți, primind, în total, 8.750 de euro, bani pe care a fost obligat să îi înapoieze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net