La ei cum de se poate? Cât de frumoase sunt vagoanele de tren de la privat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Și în România poți călători civilizat pe calea ferată, în trenuri curate, care, culmea, mai ajung și la timp la destinație. E drept, nu aparțin CFR, ci privaților care au ”închiriat” infrastructura feroviară.

Indiferent că se numesc Regiotrans, Transferoviar sau Softrans, privații care activează pe calea ferată au reușit să ia fața titanului CFR Călători. Cum au reușit? Oferă pasagerilor condiții de călătorie decente, la prețuri mai mici decât cele ”de stat”!

Călătorii care coboară dintre-un tren al CFR Călători și urcă într-unul privat au parte de o surpriză de proporții. În loc de mizerie și haos, sunt întâmpinați cu candelabre, flori în ghivice și catifea la geam. Manele, țipete și urlete, sarsanale din care se scurge zerul? Nici vorbă de așa ceva! Asta pentru că în trenurile private există bodyguarzi care asigură liniștea și ordinea în timpul călătoriei și, poate, cel mai important, aici nimeni nu ciculă cu ”Nașul”.


    La privați, călătorii pot primi bilete în tren
La privați, călătorii pot primi bilete în tren

”Când m-am urcat prima dată într-un astfel de tren, am zis că nu e adevărat. De parcă nu eram în România. Curățenie, liniște, nimeni nu țipa la nimeni, nu coji de semințe pe jos, nu mucuri de țigară, la WC curat, cu săpunel, tot ce trebuie... Românul, tot român, mai erau unii care încercau să urce fără bilet, dar au fost taxați în tren sau poftiți să coboare. Ne mai mirăm că e dezastru la CFR, unde se bea și se fumează în vagoane?”, spune un călător care circulă pe ruta Titan Sud – Oltenița cu Transferoviar.

Și mai interesant este că trenurile private au rareori întârzieri, în condițiile în care unele dintre ele circulă pe motorină, pe linii neelectificate. Culmea, și tarifele de călătorie sunt mai mici decât la stat. Un drum cu CFR călători, la clasa a II-a, până la Buzău, spre exemplu, costă 39,5 lei, în timp ce cu Transferoviar, fix aceeași călătorie, ajunge la 21,5 lei.


    În trenurile CFR Călători, mizeria e la ea acasă chiar și la clasa I
În trenurile CFR Călători, mizeria e la ea acasă chiar și la clasa I

Reporterii Click! au mers cu ambele trenuri și au simțit pe pielea lor condițiile de călătorie. Nici nu există termeni de comparație: dacă la privați am găsit mai mereu curățenie, în trenurile de stat am întânit inclusiv boschetari care își dormeau somnul de frumusețe. Un astfel de boschetar a fost surprins în timp ce jumulea un porumbel lovit de tren, chiar în compartimentul de clasa I. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net