La Cluj, un bărbat a murit în timp ce se plimba în parc. Fiul acuză: ”Corupţia mi-a ucis părintele!”

Ultima actualizare:

    Ambulanța a ajuns după 50 de minute de la apelul făcut la 112 Foto: gherlainfo.ro
Ambulanța a ajuns după 50 de minute de la apelul făcut la 112 Foto: gherlainfo.ro

Un bărbat care se plimba cu nepoțelul într-un parc din Gherla a murit după ce a făcut un infarct. Oamenii spun că bunicul ar fi putut fi salvat, dacă ambulanța ar fi ajuns mai repede, nu după o oră.

Bunicul, în de 74 de ani, ieșise la o scurtă plimbare cu unul dintre nepoții săi, în jurul orei 17.00. Dintr-odată, i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ, chiar sub ochii copilului. Un trecător a sunat imediat la 112, după ajutor. Acesta a povestit că i s-a făcut legătura la pompieri, deși a anunțat un posibil infarct și a cerut să se trimită urgent o ambulanță.

Oamenii care erau în zonă au încercat să facă manevre de resuscitare și spun că bărbatul avea puls, respira și chiar a mai putut vorbi, timp de 20 de minute. Dar, pe măsură ce timpul s-a scurs, semnele vitale au dispărut.

Abia după o oră a sosit și o ambulanță, venită de la Cluj-Napoca. Dar medicii nu au mai putut decât să  constate decesul. În cursul serii, un echipaj de la Compartimentul Criminalistic din cadrul Poliției Gherla a făcut cercetarea la fața locului.

Lipsa medicilor și a ambulanțelor duc la astfel de situații

”Este o situație cât se poate de tristă”, recunosc și cei de la Ambulanță. ”Nu avem medici, nu avem mai multe mașini. Dacă se face apel la 112 și suntem trimiși la cazuri, suntem obligați să mergem, fără excepție. Dar de multe ori avem parte de oameni care acuză dureri de cap, de picioare sau au tensiunea mărită. În timp ce noi mergem la 20-30 km de casă ca să facem o injecție, la un caz care nu era urgent, alți oameni au nevoie de ajutorul nostru în altă parte și nu avem cum să-i ajutăm.”, conform gherlainfo.ro.

Înființarea unui centru SMURD la Gherla, despre care s-a tot discutat în ultima vreme, ar fi o bulă de oxigen, care ar permite o reacție mai bună la urgențele medicale.

Fiul acuză autoritățile

„Azi corupţia mi-a ucis părintele! Nepăsarea, neimplicarea şi neputinţa autorităţilor locale au dus în timp să nu avem în Gherla o salvare, un medic sau un medicament pe salvare. O soluţie ce trebuie sa faci în astfel de situaţii de urgenţă. În centrul municipiului Gherla tatăl meu a stat la pământ timp de peste 50 minute până a venit salvarea. Tatăl meu a fost cu puls 41 de minute, i s-au făcut toate procedurile de prim ajutor, am chemat un medic cardiolog de acasă, soţia i-a făcut respiraţie gură la gură, a respirat 41 de minute. Eu am ajuns din Cluj înaintea ambulanţei! Ne omorâm singuri, unii pe alţii prin neimplicare, prin nepăsare şi indolenţă. Deci să credem că nu se vrea? Soluţii sunt trebuie doar sa vrem sa facem ceva!”, a scris pe o rețea de socializare fiul acestuia, Vasile Kepiro.

Mai citește și:

Pacient cu infarct, trecut cu targa peste gardMinistrul Sănătății, Sorina Pintea, după un control inopinat la Cluj: ”Imaginea este dezolantă!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net