"La cât a plouat, nu mai credeam că voi face grătar"

Ultima actualizare:

    Mihai Ionescu  a făcut, ieri,  primul grătar  pe anul acesta
Mihai Ionescu a făcut, ieri, primul grătar pe anul acesta

”Cărămidă lucitoare, dă Doamne să iasă soare”! Versurile ştiute din copilărie au fost pe buzele oamnilor mari în ultima perioadă. A plouat aproape în fiecare zi, astfel că nimeni nu mai spera la o ieşire la iarbă verde prea curând. Duminică (15 mai), însă, vremea a fost perfectă pentru grătare.

”Ce facem în weekend”? Întrebarea şi-au pus-o muţi români dornici să iasă din casă. Şi cum sâmbătă a bătut vântul şi a plouat în cea mai mare parte a zilei, s-au gândit că şi duminică vor sfârşi exilaţi în apartamente sau într-un mall. N-a fost aşa! Vremea le-a pregătit o surpriză. Încă de dimineaţă cerul a fost senin în partea de sud şi sud-est a ţării. În Bucureşti au fost 26 de grade Celsius, iar soarele a stat cu noi toată ziua. Nici pic de ploaie! ”Ne-am dus fuga la magazin, am cumpărat produse pentru grătar şi iată-ne aici. Vom petrece toată ziua cu friptura-n faţă. La cât a plouat, nu mai credeam că voi face grătar”, ne-a spus Mihai, în timp ce întorcea fleicile pe toate părţile. La ora prânzului nici un grătar nu mai era liber în Parcul Lumea Copiilor, din Capitală. Fumul şi mirosul de mici şi friptane te atrăgeau ca un magnet în zona gurmanzilor. ”La ora 9.00 am fost în parc, am pus stăpânire pe un grătar şi pe un foişor. Imediat s-au ocupat toate”, intră în vorbă şi Andrei. 

Click! spune

De luni (16 mai), însă, s-a terminat  cu vremea frumoasă. Revin ploile, se răceşte, astfel că maximele vor fi încadrate între 9 grade, în nordul Moldovei, şi 21 de grade, în Muntenia şi Dobrogea. Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp şi punctiform 30 l/mp. Izolat se va semnala grindină. La munte, la altitudini mari, va fi lapoviţă sau ninsoare. În Capitală, vremea este rece şi instabilă, cu averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Maxima zilei va fi de 20 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net