La capătul lumii! Vasluian arestat când se pregătea să plece în Peru ca să cloneze carduri

Ultima actualizare:

    Echipamentul electronic confiscat de poliţişti
Echipamentul electronic confiscat de poliţişti

Escroci fără frontiere! Un bărbat de 36 de ani din judeţul Vaslui a fost arestat de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Galaţi, fiind acuzat infracţiuni cibernetice. Vasluianul a fost reţinut de poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Iaşi, în timp ce se pregătea să plece în America de Sud cu echipamente tip skimming.

Poliţiştii de frontieră l-au depistat pe vasluianul Cătălin Ciobîrcă (36 de ani) pe Aeroportul din Iaşi, în timp ce se pregătea să urce la bordul unui avion echipamente de skimming, pentru a le transporta la Lima, în Peru. În paralel, poliţiştii de la DIICOT Galaţi şi Vaslui au efectuat cinci percheziţii în cele două judeţe, un al doilea inculpat în dosar fiind un bărbat de 41 de ani, din Galaţi. În urma percheziţiilor au fost ridicate şi alte echipamente destinate compromiterii ATM-urilor şi fraudării cărţilor de credit, sisteme informatice şi medii de stocare a datelor. De asemenea, au fost ridicate carduri bancare fraudate, pe care ar fi fost înscrise datele unor instrumente de plată electronică emise de instituţii bancare rezidente în Franţa, Statele Unite ale Americii, Irlanda, Japonia şi Israel.

“Camere video miniaturale pentru capturarea codurilor PIN”

„Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Galaţi, au organizat o acţiune pentru depistarea unui bărbat de 36 de ani din judeţul Vaslui, bănuit de infracţiuni informatice”, se specifică într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi. “Acesta a fost surprins pe Aeroportul Internaţional Iaşi, în timp ce se pregătea să se îmbarce pe o cursă aeriană cu destinaţia intermediară Madrid – Spania, urmărind să ajungă în Lima – Peru. Asupra acestuia şi în bagajul de cală au fost găsite echipamente de skimming, precum camere video miniaturale destinate capturării codurilor PIN, dar şi alte ansambluri electronice pentru compromiterea ATM-urilor. Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie- noiembrie 2017, bărbatul din Vaslui,împreună cu un alt bărbat, de 41 de ani, din Galaţi, ar fi importat, deţinut şi utilizat dispozitive hardware, specifice falsificării instrumentelor de plată electronică”, se mai arată în comunicat.

Cătălin Ciobîrcă şi complicele său au fost prezentaţi magistraţilor de la Tribunalul Galaţi, care au dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Click! spune


    Peru e situat pe coasta vestică a Sud-Americii
Peru e situat pe coasta vestică a Sud-Americii

Republica Peru e situată în nord-vestul Americii de Sud, are o o suprafaţă de 1.285.216 de kilometri pătraţi şi o populaţie de 28.000.000 de locuitori. Se învecinează cu Ecuador şi Columbia la nord, cu Brazilia la est, cu Bolivia la sud-est, cu Chile la sud şi cu Oceanul Pacific la vest. Din munţii Anzi izvorăşte fluviul Amazon, cel mai mare ca debit de apă din lume. În partea de sud a ţării se găseşte cea mai secetoasă regiune de pe glob, Arica. Începând cu anul 2010, economia Perului a înregistrat o rată considerabilă de creştere, remarcabilă în comparaţie cu alte ţări ale lumii. Moneda naţională este Nuevo Sol.


    Aşa arată o bancnotă peruană
Aşa arată o bancnotă peruană
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net