5 ani de la Colectiv. Tratamentul victimelor, decontat de stat

club-colectiv.jpeg

Lumânări aprinse în fața Clubului Colectiv
În sfârșit! Victimele tragediei din Colectiv primesc bani de la stat pentru tratamente

Azi, când se împlinesc 5 ani de la tragedia din colectiv, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor incendiului. El anunţa, miercuri, că vrea să facă acest lucru exact în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedie.

Azi, când se împlinesc 5 ani de la tragedia din Colectiv, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor incendiului, potrivit news.ro. Șeful statului anunţa, miercuri, că vrea să facă acest lucru exact în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedie.

Administraţia Prezidenţială a transmis vineri un comunicat prin care anunță că „preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti (PL-x 11/05.02.2020)". Preşedintele Klaus Iohannis anunţa, miercuri, că va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv. Şeful statului a precizat că vrea să facă acest lucru exact în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedie.

La 5 ani după Colectiv, victimele primesc decontarea tratamentului. Plata o face Ministerul Sănătății

Camera Deputaţilor a votat decizional un proiect de lege care prevede ca plata pentru tratamentul în ţară şi în străinătate a persoanelor implicate în tragedia de la clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, să fie suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii. Proiectul prevede modificarea şi completarea art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti. „Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime”, arăta iniţiativa legislativă.

Tratamentul se face atât in spitalele de stat cât și private, în tară sau străinătate

De asemenea, victimele beneficiază de tratamentele medicale, pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015, şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 3 februarie de către Senat, ca prim for sesizat, Camera Deputaţilor l-a aprobat decizional în 14 octombrie.

Întrebarea este de ce au trebuit să treacă 5 ani de la tragedia din colectiv pentru ca statul român să ia o astfel de decizie? Probabil pentru că se apropie alegerile parlamentare 2020?

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1