La 14 ani, ucis de tatăl fetei pe care o cumpărase

Ultima actualizare:
Băiatul a fost  înjunghiat cu o  coasă în spate  (Capturi videonews.ro)
Băiatul a fost înjunghiat cu o coasă în spate (Capturi videonews.ro)

O nuntă aranjată între două familii de romi s-a transformat într-o tragedie. Deşi a încasat bani pe fiica sa şi i-a promis-o unui băiat de 14 ani, un bărbat s-a răzgândit. A luat fata înapoi acasă şi i-a cerut băiatului alţi bani, ca să i-o înapoieze. Pentru că acesta a refuzat să plătească, din nou, bărbatul a luat o coasă şi l-a omorât în plină stradă.

Tragedia s-a petrecut în localitatea brăileană Vişani, unde două familii de romi au stabilit, conform tradiţiei lor, să-şi căsătorească copiii de doar 14 ani. Tatăl fetei a cerut 2.000 de lei.

Cum a primit banii, i-a făcut bagajele fetei şi a trimis-o la cel care avea să-i fie soţ. După trei luni, bărbatul s-a gândit să mai facă rost de nişte bani. A mers la familia tânărului, şi-a luat fata şi le-a spus că dacă o vor înapoi, trebuie să plătească.

Revoltaţi, oamenii au refuzat să scoată alţi bani din buzunar. Mai mult, şi-au cerut înapoi şi cei 2.000 de lei plătiţi iniţial.

Pentru că nu a avut de unde să înapoieze banii, tatăl fetei a găsit soluţia să scape de datorie. A luat o coasă şi l-a aşteptat în stradă pe fostul concubin al fetei.

Când acesta se întorcea spre casă, împreună cu fratele lui, bărbatul nu a stat prea mult pe gânduri, a luat unealta şi i-a înfipt-o în spate. Băiatul s-a prăbuşit într-o baltă de sânge şi a murit la scurt timp.

Fratele lui a apucat să fugă şi să-şi alerteze familia. Medicii au sosit în scurt timp la locul incidentului însă nu i-au putut salva viaţa băiatului de 14 ani. Criminalul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.  

Victor şi Maria


    Băiatul a fost  înjunghiat cu o  coasă în spate  (Capturi videonews.ro)
Băiatul a fost înjunghiat cu o coasă în spate (Capturi videonews.ro)

Logodiţi la vârste fragede şi negociaţi precum marfa la piaţă. Prin asta trec mulţi copii din comunitatea romilor. În 2009, micuţa Maria (3 ani) a fost logodită cu vărul ei, Victor (5 ani). "Să se înveţe copiii de acum la un loc, să nu se certe", a spus tatăl băiatului. Negocierile încep încă de la naşterea copiilor. Aceştia sunt promişi de mici, verilor, astfel încât averea să nu se înstrăineze. Cei doi copii nu au nici un cuvânt de spus, familiile se ocupă de tot. Dacă unul dintre copii se răzgândeşte, familia lui trebuie să plătească, iar despăgubirile sunt, de obicei, uriaşe.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net