La 100 de ani, are planuri de viitor

Ultima actualizare:

Iar ca să le arate tuturor cât de aprigă este şi cât de bine se simte în ciuda vârstei, le-a făcut o invitaţie: să se revadă la aniversarea sa de 105 ani! Curtea gospodăriei din Războieni a fost plină cu rudele venite să o celebreze pe „Bunica". Din capul mesei, Rucsanda a primit felicitările celor patru copii, 11 nepoţi, 12 strănepoţi şi trei stră-strănepoţi, precum şi pe cele ale preotului şi primarului.

 „M-am născut pe 1 noiembrie 1911 şi am trecut prin două războaie. Îmi amintesc şi când a venit tata de pe front, iar eu aveam 7 ani, şi de al Doilea Război Mondial, când bărbatul era pe front şi au venit ruşii. «Ruşii să nu vie, că ne pun la robie» spunea lumea prin sat", povesteşte bătrâna, potrivit Adevarul.

Ca să le dovedească celor prezenţi că mintea e limpede şi la această vârstă, Rucsanda a făcut inventarul familiei, cu numele fiecărui nepot, strănepot şi „nepoţi de-al treilea", cum le zice celor trei stră-strănepoţi. În afara urărilor primite, bătrâna s-a ales din partea autorităţilor cu un nou certificat de naştere, o diplomă şi buchete de flori.

„Asemenea sărbători sunt destul de rare, dar nu şi la Războieni. La cei peste 2.000 de locuitori ai comunei, avem deja trei persoane care împlinesc ori au trecut de vârsta de 100 de ani. Sunt oameni care au prins cele două războaie, foarte lucizi, care au ce povesti. Sunt o istorie vie a comunităţii noastre", spune primarul Bogdan Ţarălungă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net