«L-am luat din cârciumă şi l-am trimis la ore»

Ultima actualizare:

    Haos în şcolile din România! Un învăţător din Dolj a fost reclamat că a scăpat sticla cu băutură în faţa copiilor
Haos în şcolile din România! Un învăţător din Dolj a fost reclamat că a scăpat sticla cu băutură în faţa copiilor

Un învăţător din localitatea doljeană Pleşoi a stârnit indignarea părinţilor care au aflat că dascălul vine frecvent beat la ore, în faţa copiilor de clasa I. Sesizată de părinţi, directoarea Şcolii Gimnaziale Pleşoi l-a luat pe dascăl de mână şi l-a dus la spitalul din Craiova şi la medicina legală să i se recolteze probe de sânge.

Totul se întâmplă în Pleşoi, judeţul Dolj. Cel arătat cu degetul este învăţătorul George Ştiucă, de doi ani dascăl la Şcoala Gimnazială din localitate. Anul trecut a avut repartizaţi elevi din clasa a II-a, acum a primit în grijă 20 de copii din clasa I. Mereu au existat voci care l-au acuzat că vine beat la şcoală. “Anul trecut, am avut fetiţa la domnul învăţător în clasă. Eu, personal, l-am luat din cârciumă şi i-am zis să meargă la ore. Zicea că e fără 5, că mai are timp”, a declarat mama unei foste eleve pentru adevarul.ro. Părinţii copiilor din clasa I sunt şi ei la fel de revoltaţi.

“În a doua zi de şcoală, i-a căzut sticla cu băutură din buzunar. Au văzut copiii, ne-au povestit cum stătea cu capul pe catedră şi nu putea să lege două vorbe”, au reclamat părinţii.

Ziua de miercuri avea, însă, să declanşeze scandalul care mocnea în şcoală de peste un an. Când şi-au adus copiii la şcoală, părinţii l-au văzut din nou pe dascăl clătinându-se şi vorbind incoerent. Supăraţi, au mers la directoarea şcolii şi au cerut să fie luate imediat măsuri. Directoarea l-a întrebat pe Ştiucă dacă a băut.

“A negat şi atunci am zis că trebuie să aflu adevărul. L-am luat pe domnul învăţător şi l-am dus la spital la Craiova, la urgenţă. Medicii nu au vrut să-i recolteze probe de sânge. Au spus că doar dacă le cere poliţia, ei fac asta. L-am dus apoi la medicina legală, dar şi aici am fost refuzată. Am sesizat şi Inspectoratul şcolar despre tot ce se întâmplă la noi în şcoală”, a declarat Elena Giurcă, directorul şcolii.

Povestea a ajuns şi la urechile primarului. “Domnul învăţător trebuie dovedit, aşa că eu voi cumpăra un etilotest şi, la începutul orelor, dar şi la sfârşitul orelor, va fi testat. Dacă e prins, i-am desfăcut pe loc contractul de muncă”, a declarat Ion Ionescu, primarul comunei Pleşoi.

«Par mahmur că îmi mai pun picături în ochi»

“Sunt cinci părinţi împotriva mea, din 20. Doamna directoare îmi vânează postul, vrea să aducă pe altcineva şi eu să fiu transferat la altă şcoală. Eu nu am mers beat la şcoală. Când au zis că mi-a căzut sticla cu băutură din buzunar, mi-a căzut telefonul, de fapt. Eu sunt bolnav şi uneori îmi mai pun picături în ochi, de aceea poate par mahmur”, a declarat învăţătorul Ştiucă, citat de adevarul.ro. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net