Klaus Iohannis, un nou mesaj pentru români: ”Am așteptat prea mult!”

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis acuză politicienii că nu s-au desprins de metehnele trecutuluifoto: arhiva personală
Klaus Iohannis acuză politicienii că nu s-au desprins de metehnele trecutuluifoto: arhiva personală

Acuzat de lipsă de reacție în fața avalanșei de modificări ale legilor justiției votate zilele acestea în Parlamentul României, Klaus Iohannis a transmis joi, 21 decembrie, un nou mesaj pe pagina personală de Facebook, după ce, cu o zi înainte, avertizase asupra eventualelor sancțiuni din partea instituțiilor europene.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj legat de Revoluția Română, de la declanșarea căreia se împlinesc astăzi 28 de ani. președintele României a făcut o paralelă cu situația la zi din politica autohtonă, subliniind că anumiți politicieni refuză să se desprindă de metehnele trecutului.

Iată mesajul președintelui! ”La 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul meu se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii și au luptat pentru libertate şi democraţie. Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul și curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am așteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigațiile din Dosarul Revoluției trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârșit, dreptate. În 1989, românii au cerut în stradă «Jos comunismul!». Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluției Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertății și democrației, precum și respectul pentru cetățean.

Klaus Iohannis a fost acuzat de lipsă de reacție la modificările la legile justiției votate în această perioadă pe repede înainte în Parlament. La întâlnire informală cu jurnaliștii, desfășurată miercuri, 20 decembrie, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a avertizat că nu exclude riscul activării articolului 7 în cazul României, la fel cum s-a întâmplat cu Polonia, dacă legile justiției vor fi adoptate cu modificările care au provocat proteste în toată țara.

”Parlamentarismul acesta de bulibăşeală şi avarie trebuie să înceteze”, a mai spus şeful statului în discuţia informală cu jurnaliştii, potrivit News.ro. Conform sursei citate, ziariştii l-au întrebat de ce crede că actuala coaliţie majoritară se grăbeşte atât de tare cu legile justiţiei, iar preşedintele a replicat că ”penalii” au intrat puţin în panică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net