Klaus Iohannis, ultimatum pentru PSD după referendum: «Trebuie să dispară»

klaus-iohannis-referendum.jpg

Klaus Iohannis a cerut demisia guvernului PSD
foto: Facebook

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj românilor în care mulţumeşte pentru participarea la referendumul pe justiţie. Potrivit preşedintelui, românii au transmis clar şi ferm că vor o politică corectă, pentru o justiţie dreaptă, independentă. Totodată, guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat.

În urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare 2019, dar şi a referendumului pentru justiţie, Klaus Iohannis a mulţumit românilor care au ieşit în număr mare la vot duminică, 26 mai, iar pragul de 30% de prezenţă, necesar pentru validarea referendumului, a fost atins la ora 17.00. 

Într-o declaraţie dată după închiderea urnelor, Klaus Iohannis a cerut şi demisia guvernului PSD, aşa cum ar fi normal după votul de neîncredere dat de oameni. 

"Dragi români, sunteţi fantastici, vă felicit!

Aţi participat azi în număr mare al alegerile europarlaemntare şi la referendum. Participarea este senzaţională. Avem în jur de 50% la europarlamentare si in jur de 40% la referendum.

Dragi români, vă mulţumesc! Aţi dat un vot clar clar, ferm, care nu poate fi ignorat de niciun politician în România. Referendumul a trecut cu brio! Aşadar, dragi români, aţi votat clar şi ferm pentru o politică corectă, pentru o justiţie dreaptă, independentă, pentru o bună guvernare, pentru români şi pentru România.

Vă multumesc pentru această participare la referendumul pe care l-am convocat.

Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reuşit să îi mobilizăm pe alegători.

Din păcate, nu peste tot lucrurile au mers bine. Am văzut cu toţii cozile interminabile la multe multe secţii de votare mai ales în diapora.. Le mulţumesc românilor care au avut răbdare unii foarte foarte multă răbdare să ajungă să îşi exprime votul pentru România europeană. Cu toţii am votat pentru o Românie europeană, însă nu pot să nu observ că PSD, a doua oară deja, a obţinut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani şu jumătate de dguvernare

Nimic nu au făcut, nimic nu au primit. Este o cădere imensă pe care a înregistrat-o PSD de la alegerile din decembrie 2016 până azi. Asta arata cum văd românii această guvernare PSD+istă eşuată.

Este clar că acest accident al democraţiei româneşti care guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat. Guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel. Închei pe o notă optimistă: vă mulţumesc, ati votat pentru România europeană, corectă, cinstită, dreaptă, prostperă şi sigură. Vă multumesc!"

PSD, marele învis la alegerile europarlamentare

La ora 9, luni dimineaţa, în urma numărării a peste 96% din voturile de la europarlamentare, PNL se afla pe primul loc, cu 26,81%, iar în diaspora, USR PLUS câştiga detaşat cu 42,1%. Marele învins ale scrutinului de duminică este PSD, care a pierdut numeroşi alegători şi nu a reuşit să obţină nici 3%.

Mai mult, peste 80% din românii care au votat la referdumul pentru justiţie au votat "Da" la ambele întrebări. 

Rezultate provizorii după procesarea a 96,53% din voturi:

  • PNL - 26,81%
  • PSD - 23,39%
  • USR-PLUS - 21,37%
  • PRO Romania - 6,62%
  • PMP -  5,66%
  • UDMR -  5,46%
  • ALDE - 4,24%

Situația voturilor din diaspora:

Conform rezultatelor după numărarea a 244.630 de voturi, reprezentând 66,16% din totalul de 369.775 exprimate în străinătate, 42,1% au revenint Alianţei 2020 USR PLUS. Urmează, în ordine: PNL - 31,6%, PMP - 9,3%, independentul George Simion - 3,3% şi PSD - 2,9%.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1