Klaus Iohannis: ”Trimit la Curtea Constituţională întregul pachet al Legilor justiţiei”

klaus-iohannis-1.jpg

Klaus Iohannis a făcut un apel la probitatea profesională a magistraților de la Curtea Cosntituțională pentur a stopa ”Legile Justiției”, varianta PSD-ALDE ”

Război pe viață și pe moarte între președintele României, Klaus Iohannis și PSD. Primul om în stat a anunţat, miercuri, că trimite la Curtea Constituţională întregul pachet al legilor justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia, el adresând şi un apel CCR să nu se grăbească şi să conlucreze cu organismul european relatează news.ro.

Preşedintele a precizat că, după ce Curtea Constituţională se va exprima asupra actelor normative, va face o nouă analiză a legilor şi va decide atunci dacă se impune o nouă reexaminare a celor trei legi de către Parlament.

”(…)Fac un apel către Curtea Constituţională de a nu se grăbi şi a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constituţional comun în Europa şi care sprijină statele care doresc să pună structurile juridice şi instituţionale în acord cu standardele şi bunele practici internaţionale în materie de democraţie, preeminenţă a dreptului şi a protecţiei drepturilor omului, inclusiv prin acordarea unui sprijin constituţional de urgenţă”, a afirmat şeful statului, într-o declaraţie de presă.

Klaus Iohannis a atacat modul în care coaliția PSD-ALDE încearcă să impună ”Legile Justiției”. El a amintit că în toamna lui 2016 a fost campania electorală pentru alegerile parlamentare, iar PSD a ”îmbrobodit poporul cu un program numai lapte şi miere”, a câştigat şi a ajuns la guvernare, dar "a urmat cu totul şi cu totul altceva".

"A început asaltul asupra justiţiei din partea PSD. Atunci, probabil vă amintiţi, la începutul anului 2017, au venit cu acea infamă Ordonanţă de urgenţă a Guvernului 13. Acea Ordonanţă am reuşit să o oprim împreună. Sute de mii de români bună credinţă au protestat atunci în stradă pentru acest lucru. Asaltul s-a mutat în Parlament, iar rezultatul demersului parlamentar de modificare a legilor justiţiei a ajuns acum şi în faza în care se cere promulgarea acestor legi. Procedura originală, ca să nu mă exprim altfel, graba lipsită de orice justificare şi modul autoritar în care s-au desfăşurat dezbaterile parlamentare au determinat, în final, foarte multă neîncredere. Reforma justiţiei, cum este clamată de PSD, este în continuare contestată de asociaţiile profesionale ale magistraţilor şi trezeşte mari îngrijorări ale partenerilor externi", a făcut președintele Iohannis, un rechizitoriu al încercărilor PSD-ALDE de a reforma justiția.

Loading...

Citește și

  • macron vizita romania august 2017

    Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), procurorului general şi preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), scrie news.ro. DNA precizează că nu a fost consultată în legătură cu modificările propuse de ministrul Justiției și că nu a primit nici până acum proiectele.

  • florin iordache

    Deputații Puterii și ai Opoziției și-au aruncat vorbe grele miercuri, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae și la o zi după decesul Regelui Mihai, ultimul monarh al României. Reprezentanții PNL și USR au cerut suspendarea ședinței în plen, respectiv amânarea dezbaterii statutului judecătorilor și procurorilor și a modificării legii ANI. deputații PSD au respins propunerile.

  • legile justitiei, legile justitiei vot final, senat, comisia iordache

    Modificările propuse pentru Legile Justiției scoate oamenii în stradă. Puțini știu însă că printre cei care au propus schimbările din actul normativ sunt doi ingineri și un actor.

  • Curtea Constituţională a României ar urma să ia o decizie, azi, în legătură cu sesizările de neconstituţionalitate formulate de instanţa supremă şi de PNL asupra legilor privind Statutul magistraţilor şi organizarea CSM. În 23 ianuarie, CCR a declarat neconstituţionale prevederi din Legea privind organizarea judecătorească.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1