Klaus Iohannis: «Trebuie să găsim soluții pentru criza guvernamentală». PNL, primul partid chemat luni la consultări

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a convocat oficial partidele parlamentare la consultări, luni, începând cu ora 12.00. Primul partid chemat la consultări este PNL, urmat de PSD, USR, AUR, UDMR și minoritățile naționale.

Peste numărul accelerat de îmbolnăviri și de decese cauzate de COVID-19 și peste valul îngrozitor de scumpiri s-a suprapus și criza politică. Marți, 5 octombrie, moțiunea de cenzură depusă de PSD a trecut cu 281 de voturi în Parlament, iar Guvernul Florin Cîțu a fost demis. Klaus Iohannis a chemat oficial partidele la Palatul Cotroceni. “Suntem în plină pandemie, în plin val patru, pentru că prea puțini români s-au vaccinat, suntem într-o criză a prețurilor la energie, care nu a fost generată de noi, suntem aproape în pragul iernii și sunt nenumărate probleme care trebuie rezolvate de un guvern cu puteri depline. Cu maturitate și calm trebuie să găsim soluții pentru această criză guvernamentală”, a declarat șeful statului. 

După ce anunțase că merge tot pe mâna lui Florin Cîțu, Biroul Executiv Naţional al PNL a decis vineri că nu va face nici o propunere pentru postul de premier, dacă nu se conturează o majoritate parlamentară. De asemenea, există premise ca nici celelalte două mari partide, PSD și USR, să nu facă o propunere concretă de prim-ministru, scrie g4media.ro. De altfel, Klaus Iohannis a menționat că e posibil să existe și o a doua rundă de negocieri. Reputatul gazetar Cristian Tudor Popescu a afirmat vineri seară, într-o emisiune la Digi24, că este imposibil ca Florin Cîţu să mai fie luat în calcul. „După părerea mea, nu mai poate fi numit premier al României, pentru că nu are cum să guverneze ţara cu un coeficient de încredere care se duce spre zero”, a opinat gazetarul. 

„Florin  Cîțu este totalmente compromis moral şi profesional în acest moment. Faptul că Iohannis l-ar mai numi încă o dată ar însemna că vrea să copieze traiectoria lui Traian Băsescu, care a avut grijă ca, în a doua parte a celui de-al doilea mandat, să-şi dea cu levierul nu numai în genunchi, dar şi în cap, şi să distrugă ce realizase până atunci”, a conchis CTP.

Consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net