Klaus Iohannis a semnat decretul: Nelu Tătaru este noul ministru al Sănătăţii și azi depune jurământul

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Victor CostacheFoto: Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Victor CostacheFoto: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii, după demisia lui Victor Costache. Nelu Tătaru va depune jurământul la ora 17.00, apoi va participa la şedinţa de guvern.

”Am luat act de demisia domnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia şi trebuie să ia urgent măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Domnul Tătaru va depune astăzi jurământul”, a anunţat Iohannis. Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi dimineață, că îl propune ministru al Sănătății pe Nelu Tătaru, după demisia din cursul dimineții a lui Victor Costache.

Victor Costache și-a dat demisia a doua zi după ce a anunțat că va testa toți bucureștenii

Plecarea lui Victor Costache de la MInisterul Sănătății vine în contextul situaţiei extrem de grave a personalului medical şi în condiţiile în care numeroase spitale se confruntă cu infectări masive ale personalului cu coronavirus, din cauza lipsei materialelor de protecţie. De asemenea, cea mai recentă declaraţie a ministrului, privind testarea în masă a tututor bucureştenilor, a provocat critici vehemente.

„Săptămâna viitoare sper să avem şi foarte multe teste disponibile la nivel naţional. Sunt undeva în jur de 180.000, care trebuie să ajungă până cel tarziu la sfârşitul acestei săptămâni. Necesarul pe care l-am indentificat în momentul de faţă este undeva până în minimum 2 milioane, maximum 5 milioane de teste. Acesta este primul necesar la nivel naţional. Astăzi (miercuri, 25 martie - n.red.) am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door (din uşă în uşă n.red.)”, a declarat Victor Costache, la Adevărul LIVE.

Citește și:

Cine este Nelu Tătaru, noul ministrul al Sănătății din România

Ludovic Orban: "Regret decizia lui Victor Costache de a demisiona!" Nelu Tătaru, propus ministru al Sănătății

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net