Klaus Iohannis se află la Tokyo, unde va participa la ceremonia de întronare a Împăratului Naruhito al Japoniei

klaus_iohannis-presedinte.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis se află, luni şi marţi, la Tokyo, în Japonia, unde va participa la ceremonia de întronare a Majestăţii Sale Împăratul Naruhito al Japoniei

Preşedintele Klaus Iohannis se află, luni şi marţi, la Tokyo, în Japonia, unde va participa la ceremonia de întronare a Majestăţii Sale Împăratul Naruhito al Japoniei. Totodată, şeful statului va avea mai multe întâlniri bilaterale.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că, în perioada 21-22 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis se va afla la Tokyo, Japonia, cu ocazia participării la ceremonia de întronare a Majestăţii Sale Împăratul Naruhito al Japoniei.

Conform sursei citate, în marja participării la acest eveniment, şeful statului va avea o serie de întrevederi bilaterale.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Majestatea Sa Akihito, Împăratul Emerit al Japoniei. Ceremonia de întronare va reprezenta şi transferul oficial către perioada domniei Împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989-2019), asociată perioadei de domnie a Împăratului Emerit, Majestatea Sa Akihito.

Loading...

Citește și

  • viorica_dancila-premier-ping_pong

    Avem alegeri prezidențiale 2019 cu 14 candidați. Îi vedeți pe toate televizoarele, în parcuri și târguri. Vin să vă convingă să îi votați. Candidații nu se dau în lături să vă arate că sunt și sportivi.

  • klaus iohannis si ludovic orban

    Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, este noul prim-ministru desemnat cu formarea unui nou guvern. El are un termen de 10 zile pentru a merge în Parlament să primeascĂ votul de încredere asupra programului și a întregii liste a Guvernului. Orban are 56 de ani, este căsătorit și are un băiat. Liderul PNL a lucrat la Tractorul Braşov, a intrat în politică la 29 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe când era ministrul Transporturilor.