Klaus Iohannis a respins-o din nou pe Olguţa Vasilescu. Ce motiv a invocat de data asta

Ultima actualizare:

    Olguța Vasilescu a fost respinsă din nou de Klaus Iohannis la Ministerul Dezvoltării
Olguța Vasilescu a fost respinsă din nou de Klaus Iohannis la Ministerul Dezvoltării

Președintele țării Klaus Iohannis a respins-o din nou pe Olguţa Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării. Motivul? Incompetenţa, limbajul și presiunile asupra justiției.

Șeful statului a transmis, astăzi, 7 februarie, către premierul Viorica Dăncilă o nouă scrisoare prin care o refuză pe Olguța Vasilescu pentru portofoliul Ministerului Dezvoltării. De data aceasta, explică în amănunt de ce nu o dorește într-o funcție înaltă.

”Analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentația transmisă, constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în nici unul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă. De asemenea, din aceeași documentație constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are experiența în materie necesară promovării și gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel național în domeniul complex al dezvoltării regionale și administrației publice. Astfel, în calitate de primar, nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”, scrie Iohannis.

Olguța Vasilescu, acuzată de limbaj virulent

Pe lângă lipsa de experiență, este subliniat faptul că aceasta a promovat la Ministerul Muncii ”un cadru lipsit de transparență în relația cu societatea civilă și în procesul de dialog social, fără consultarea actorilor implicați”.

De asemenea, i se impută faptul că a făcut declarații controversate, atacuri la persoană virulente în spațiul public și că a făcut presiuni asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii.

”Toate acestea sunt aspecte care vin în contradicție cu cerințele de responsabilitate pe care le implică deținerea unei funcții de înaltă demnitate publică, precum cea de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice”,a conchis președintele, care în încheiere a cerut să se facă o nouă propunere.

Olguța Vasilescu îl amenință pe Iohannis cu plângerea penală

Imediat a venit și reacția Olguței Vasilescu, care l-a amenințat pe șeful statului că-i face plângere penală.

”Îi fac plângere penală pentru abuz în serviciu. E penibil și înjositor pentru un președinte să opereze cu instrumente specifice postacilor care aruncă găleți de mizerie. Motivul real pentru care mă respinge Klaus Johannis se referă la declarațiile politice făcute în decursul anilor, drept garantat de Constituție, la art. 72, alin. 1. De altfel, acest motiv mi se pare a fi cel mai stalinist posibil. La lecția de democrație și Constituție Klaus Johannis a lipsit mereu, dar acum ține să ne arate și sub propria semnătura”, a scris aceasta pe Facebook.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net