Klaus Iohannis a rămas în România pentru Carmen. O poveste de dragoste ca-n filme

Ultima actualizare:

    Preşedintele ales Klaus Iohannis n-a plecat, după Revoluţie, cu părinţii în Germania, de dragul soţiei, pe care o cunoaşte din studenţie. Carmen (54 de ani) şi Klaus Iohannis (55 de ani) au sărbătorit nunta de argintFoto: Mediafax
Preşedintele ales Klaus Iohannis n-a plecat, după Revoluţie, cu părinţii în Germania, de dragul soţiei, pe care o cunoaşte din studenţie. Carmen (54 de ani) şi Klaus Iohannis (55 de ani) au sărbătorit nunta de argintFoto: Mediafax

Sunt împreună din studenţie şi sunt căsătoriţi de 25 de ani. S-au luat din dragoste, dar secretul căsniciei lor este, aşa cum spune preşedintele ales, Klaus Iohannis, să menţii vie iubirea. Cea mai mare dovadă de dragoste a lui Klaus Iohannis pentru soţia sa, Carmen, este, poate, faptul că nu a părăsit România, atunci când familia lui a emigrat în Germania.

1981. Klaus Iohannis era un tânăr înalt, bine făcut, cu părul blond vâlvoi. Frângea inimile fetelor. Doar că pe el nu-l interesa decât una: Carmen. Klaus era student la Cluj, la Facultatea de Fizică a Universităţii Babeş-Bolyai. De luni până vineri stătea în cămin, cu alţi 6 saşi, în cămăruţa mică şi înghesuită, iar sâmbăta fugea la Sibiu să-şi vadă iubita. „În timpul facultăţii am cunoscut-o pe soţia mea, Carmen, dar în vechiul cerc de prieteni. A fost invitată de prieteni de-ai noştri care au rămas în Sibiu. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere”, povesteşte Iohannis.

La muncă patriotică în anii studenţiei
La muncă patriotică în anii studenţiei

1989. I-a unit pasiunea pentru drumeţii şi cea pentru şcoală. El a ajuns profesor de fizică, ea profesoară de engleză. Timp de şapte ani, au fost iubiţi.

Timp de 17 ani a predat fizică
Timp de 17 ani a predat fizică

Am fost un cuplu de îndrăgostiţi mulţi ani. A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la vreo 29”, a completat Iohannis, în cartea sa „Pas cu pas”.

În timpul campaniei electorale au sărbătorit „nunta de argint”. „Am trecut de pragul de 25 de ani de când suntem căsătoriţi şi acum cred că pot să spun că arta nu este de a te îndrăgosti, ci de a menţine dragostea vie pentru mult timp”, a punctat Iohannis.

Tot dragostea l-a făcut pe Klaus Iohannis să nu-şi urmeze părinţii şi sora în Germania, unde aceştia au plecat imediat după Revoluţie. Preşedintele ales a spus, de altfel, că motivul pentru care nu a plecat din ţară a fost Carmen, care „m-a sprijinit sută la sută în tot ce am făcut în viaţa mea publică şi politică”. În ceea ce priveşte viaţa lor de zi cu zi, Iohannis spune că nu este deloc spectaculoasă. Îşi planifică vacanţele, merg împreună peste tot. „Când avem ceva de sărbătorit, o facem simplu, cu câţiva prieteni. Nu am organizat niciodată petreceri fastuoase”, spune Iohannis, adăugând că ies foarte rar în oraş.

A fost 14 ani primar al Sibiului
A fost 14 ani primar al Sibiului

2014. Acum, Carmen Iohannis se vede nevoită să-şi urmeze soţul la Bucureşti, deşi nu e deloc încântată de faptul că trebuie să-şi lase elevii în mijlocul anului şcolar. Nu s-a hotărât încă dacă îşi va face transferul la o altă şcoală din Bucureşti, unde să continue să predea, sau îşi va face doar datoria de Primă Doamnă.

Îşi lansează cartea azi, la Târgul Gaudeamus

Klaus Iohannis va fi prezent, azi, de la ora 17.30, la standul editurii Curtea Veche, la Târgul Gaudeamus (în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti) unde va avea loc evenimentul de lansare a volumului său autobiografic „Pas cu pas”. În cele peste 200 de pagini ale volumului, Klaus Iohannis vorbeşte deschis despre copilărie, adolescenţă, familie şi despre carieră. Cartea costă 15 lei.

Klaus Iohannis, peste 1 milion de like-uri pe Facebook

Klaus Iohannis – 1.027.589 de like-uri, iar Victor Ponta – 718.092 de like-uri. Aşa arată cifrele, aşa arată revoluţia “Iohannis online”, aşa arată victoria, aşa s-a scris istoria. Aceste cifre i-au adus lui Klaus Iohannis locul 15 în topul mondial şi locul 3 în topul politicienilor nonamericani la numărul de like-uri pe facebook. Noul preşedinte al României i-a depăşit pe toţi politicienii europeni: Angela Merkel, Nicolas Sarkozy, Francois Hollande, David Cameron, Jean-Claude Juncker, Jose Manuel Barroso, Tony Blair. Şi ascensiunea fulminantă în mediul online nu s-a oprit aici: Klaus a luat mai multe like-uri decât celebrul lider republican John McCain şi vicepreşedintele Joe Biden, vedete ale politicii americane. La începutul campaniei, Iohannis avea doar câteva zeci de mii de like-uri, mult în urma lui Victor Ponta, iar în două săptămâni a ajuns la un million şi a devenit primul politician european cu 1 milion de like-uri pe Facebook.

Numele lui Iohannis anunţa victoria?

“Victoria poporului apărată prin harul lui Dumnezeu”. Aceasta ar fi semnificaţia numelui noului preşedinte al României, Klaus Werner Iohannis, potrivit lectorului univ. dr. Orlando Balaş, profesor de limba germană la Universitatea din Oradea. Acesta a tradus pe înţelesul tuturor, numele întreg al neamţului. Iohannis provine din greacă, de la Johannes care în original înseamnă “Yahweh (God) is gracious” (Dumnezeu este plin de har). Prenumele Klaus este o prescurtare a numelui Nikolaos, înseamnă “victoria poporului” şi provine din greacă: “nike” – victorie şi “laos” – popor/oameni. În sfârşit, Werner – este un nume nemţesc care se traduce prin: “războinic-protector”. 

Neamţul a sărbătorit victoria cu o oră de tenis

Hotărât lucru: Iohannis nu este român! În loc să sărbătorească victoria cu un şpriţ straşnic sau împărţind funcţii şi promisiuni, Klaus a preferat să joace tenis. Partida a avut loc la Sibiu, la Clubul Pamira, chiar în prima zi după turul doi al alegerilor pentru succesorul lui Traian Băsescu. Preşedintele ales a jucat cu un sportiv local, Victor Cornea, şi cu proprietarul clubului, Marius Vecerdea. Acesta este şi “antrenorul” lui Iohannis şi ne-a mărturisit că ei nu joacă niciodată pe puncte, astfel că nu poate spune cine a câştigat meciul de luni seară, partidă care a durat o oră.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net