Klaus Iohannis a participat la festivitățile de Ziua Marinei

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a participat la festivitățile de Ziua MarineiFoto: Facebook
Klaus Iohannis a participat la festivitățile de Ziua MarineiFoto: Facebook

Cel mai mare spectacol naval al anului a avut loc în 15 august, Ziua Adormirii Maicii Domnului și Ziua Marinei. Constanța a fost locul de desfășurare a unui impresionant tur de forțe dat de marinarii militari. La evenimentul care s-a ținut în fața Comandamentului Flotei a participat și președintele Klaus Iohannis, care a părut a se simți foarte bine printre miile de oameni prezenți la eveniment și marinari.

Iohannis a făcut baie de mulțime, a dat mâna cu bătrâni și copii și a asistat la manifestările de Ziua Marinei. Din Portul Tomis au răsunat 21 de salve de tun,  ca semn al salutului solemn, iar de dimineață, în jurul orei 10, când a fost ridicat cel mai mare drapel din Constanţa pe catargul de pe faleză, iar militarii de la bordul navelor au arborat pavilionul, geacul şi Marele Pavoaz, în acordurile Imnului Naţional.

Bricul Mircea
Bricul Mircea

"Am participat astăzi la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, un moment simbolic într-un loc simbolic, istoria României fiind profund legată de Marea Neagră. Cu acest prilej, am avut ocazia să-i felicit pe marinarii din Forțele Navale și Garda de Coastă, care slujesc cu cinste și onoare tradițiile și crezul marinei militare și civile. Le suntem recunoscători pentru profesionalismul dovedit în activitatea de zi cu zi, precum și în cadrul misiunilor internaționale și a exercițiilor desfășurate împreună cu partenerii și aliații ‪#‎NATO‬", a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

Spectacol de Ziua Marinei
Spectacol de Ziua Marinei

Președintele României a asistat și la un exercițiu demonstrativ care a cuprins respingerea atacului aviaţiei inamice, căutarea şi atacul submarinului inamic, în timpul căreia a fost lansată o torpilă de exerciţiu de la bordul unei corvete, iar din elicopterul Puma Naval a fost lansată, în premieră, o geamandură hidroacustică pentru localizarea submarinului, respingerea desantului maritim. Publicul a primit şi o invitaţie la vals din partea celor trei remorchere maritime, nou intrate în serviciul Forţelor Navale Române în acest an, după care a urmat defilarea navelor şi a aviaţiei civile.

Festivitățile s-au desfășurat în fața Comandamentului Flotei din Constanţa
Festivitățile s-au desfășurat în fața Comandamentului Flotei din Constanţa
image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net