Klaus Iohannis, noul preşedinte al PNL! A fost propus drept candidat la şefia statului

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis Foto: Arhiva Click
Klaus Iohannis Foto: Arhiva Click

Partidul Naţional Liberal şi-a desemnat sâmbătă noul preşedinte, în cadrul unui congres

Klaus Iohannis este noul preşedinte al PNL, el priminid votul a 1334 de delegaţi la congresul liberalilor, în timp ce contracandidatul său, senatorul Ioan Ghişe a primit votul a 150 de delegaţi, au precizat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse liberale. 

Iohannis a precizat, în discursul de după anunţarea rezultatului votului, că resursele umane ale formaţiunii nu trebuie irosite, el invitând înapoi în PNL pe cei care au crezut că le va fi mai bine în afară.

"Niciodată un partid nu poate să fie prea mare şi niciodată nu trebuie să fie irosite resursele – mă refer la resursele umane – ale unui partid. De aceea daţi-mi voie azi, aici, de la această tribună, să invit înapoi în partid pe cei care, din varii motive, temporar, au crezut că le este mai bine în afara partidului", a spus Iohannis, în apluzele sălii.

"Vă mulţumesc pentru încredere şi vă asigur că vom reuşi prin noi înşine", a adăugat Iohannis.

El a ţinut să le mulţumească celor care l-au ales şi i-au acordat votul de încredere.

"Mulţumesc mult. Mulţumesc domnului preşedinte Quintus. Mulţumesc, dragi liberali. Vă mulţumesc - este un vot copleşitor - pentru votul de încredere . Acest rezultat pentru mine este foarte emoţionant', a spus Iohannis.

El a spus că votul masiv primit este "foarte frumos".

"Am îndrăznit să vin în faţa dumneavostră să vă cer votul. Am prezentat o moţiune care cred că poate să fie câştgătoate pentru PNL dar acest vot masiv, recunosc, este foarte frumos. Mulţumesc mult", a spus Iohannis.

El a mai mulţumit şi celor care lăau încurajat să facă acest pas privind candidatura la preşedinţia PNL.

"PNL are foarte multe resurse, foarte mulţi oameni care sunt capabili să facă lucruri mari, foarte mulţi oameni deosebiţi de competenşi în domeniul lor. Acest lucru mă face să fiu convins că vom reuşi împreună să facem ce ne-am propus. Acest lucru mă face să fiu convins că vom reuşi să schimbăm România în bine", a mai spus Iohannis.

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele PNL şi Crin Antonescu au acceptat, sâmbătă, să fie propuşi candidaţi ai PNL la preşedinţia României, ei exprimându-şi acceptul în plenul congresului liberal. 

Crin Antonescu, fostul preşedinte al partidului, şi-a dat demisia după alergerile europarlamentere. În timpul campaniei pentru Parlamentul European, el a promis că va reununţa la funcţie dacă PNL va lua sub 20% la alegeri, lucru care s-a şi întâmplat. 

Alături de el şi-a dat demisia întreaga echipă aflată la conducerea partidului, printre care şi Iohannis, care a fost vice-preşedinte. La scurt timp după decizie, el şi-a depus candidatura la şefia PNL.

Antonescu a rămas în funcţia de interimar până la alegerea noului preşedinte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net