Klaus Iohannis, înfuriat pe ministrul Justiției: „E căzut din Lună”

Ultima actualizare:

    Iohannis avertizează că modificarea legilor Justiției va avea consecințe nefaste asupra RomânieiFoto: arhivă personală
Iohannis avertizează că modificarea legilor Justiției va avea consecințe nefaste asupra RomânieiFoto: arhivă personală

Președintele Klaus Iohannis a răbufnit miercuri, 20 decembrie, în timpul unei conferințe de presă. El a ținut să precizeze că modificarea legilor Justiției va avea consecințe grave asupra României și se declară uimit de îndrăzneala lui Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Iohannis este nemulțumit de faptul că Tudorel Toader nu l-a consultat și pe el în legătură cu modificarea legilor Justiției, cu atât mai mult că el este primul asupra căruia se răsfrâng efectele.

„Pe legile Justiției nu am ce să discut cu premierul. Toader mă evită. Nu vi s-ar fi părut normal, înainte să declanșeze tot circul ăsta, să se anunțe la mine, ca simplu președinte ce sunt? Ar fi fost normal să vină să spună că vrea să înceapă procedura pe legile Justiției. Ministrul Justiției are alte preocupări...”, a declarat Klaus Iohannis, în dialog cu jurnaliștii, conform ziare.com.

Președintele a ținut să precizeze că trebuie să avem în vedere că aceste modificări vor avea consecințe nefaste, iar riscurile pot veni chiar de la instituțiile europene: „Există un risc evident de activare a Articolului 7 și în cazul României, din cauza legilor Justiției. E un risc evident și el există. Vor fi consecințe externe pe legile Justiției. Dacă își imaginează cineva că adoptarea acestor legi va rămâne fără urmări, este pur și simplu căzut din Lună. Lumea are impresia că suntem o țară care vrem mai bine să evităm, decât să avansăm”, a precizat președintele.

Iohannis este surprins de atitudinea lui Tudorel Toader și îi este greu să creadă că „nu l-a dus capul”, având în vedere că ministrul Justiției se declară specialist în Drept.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net