Klaus Iohannis, hotărât să blocheze acordul UE-Canada

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a dat un ultimatum Uniunii Europene și Canadei
Klaus Iohannis a dat un ultimatum Uniunii Europene și Canadei

Cel mai puternic om din România, președintele Klaus Iohannis, a anunțat miercuri, 19 octombrie, că România nu va debloca acordul de liber-schimb România-Canada dacă țara noastră nu primește ce a cerut.”Dacă se ajunge la o înțelegere rezonabilă, ne vom retrage rezervele pe acest acord. O înțelegere rezonabilă înseamnă pentru noi ridicarea vizelor în 2017, nu în 2018”.

”Sper că vom putea ajunge la un acord cu partea canadiană în chestiunea revizuirii vizelor. Dacă se ajunge la o înțelegere rezonabilă, ne vom retrage rezervele pe acest acord. Pentru noi e important sa avem o înțelegere rezonabilă într-un termen rezonabil”, a declarat tranșant Iohannis.Președintele României a mai prezentat și alte poziții pe care le va susține la summitul Uniunii Europene de la Bruxelles. ”Nu vor fi noi cote pentru refugiați”, a ținut el să liniștească opinia publică.

”Relația cu Federația Rusă va fi discutată și din perspectiva conflictului din Siria. E necesara incetarea imediata a bombardamentelor din Siria si încetarea ostilităților”a enunțat președintele Iohannis poziția țării noastre într-un alt subiect sensibil al agendei politice internaționale. .În sfârșit, Iohannis a anunțat că se va întâlni cu primul ministru britanic, Theresa May pentru a discuta despre situația românilor din Regatul Unit, în perspectiva desprinderii efective a Marii Britanii de UE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net