Klaus Iohannis a câştigat procesul cu ANI. Decizia, definitivă

klaus iohannis.jpg

Klaus Iohannis priar sibiu demisie alegeri presedinte
Klaus Iohannis
Foto: Arhiva Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea, după ce instanţa supremă a respins, miercuri, recursul ANI, conform mediafax.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a fost chemată să judece recursul făcut de ANI, după ce în septembrie 2013 Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Klaus Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

La termenul procesului din 14 ianuarie, reprezentantul ANI a cerut judecătorilor admiterea recursului, aducând ca argument o decizie a Curţii Constituţionale privind incompatibilitatea aleşilor locali, notează hotnews.ro.

La rândul lor, avocaţii lui Iohannis au cerut respingerea recursului ca "vădit neîntemeiat" şi au arătat că decizia CCR nu a fost redactată şi că nu se cunosc motivele luării acestei decizii de către judecătorii CCR.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanţa supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5