Klaus Iohannis a anunțat înființarea la MAI a unei linii speciale pentru informații despre coronavirus

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis face apel la calm în privința coronavirusului
Klaus Iohannis face apel la calm în privința coronavirusului

”Guvernul Orban a gestionat bine problema coronavirusului”. Este declarația făcută miercuri de președintele României, Klaus Iohannis după ședința CSAT. Iohannis a anunțat că vor fi suplimentate măsurile de control pentru identificarea eventualilor bolnavi la frontiere și va fi înființat de joi un hot line dedicat bolii, dar nu a anunțat numărul liniei linia telefonice gestionate de MAI.

Klaus Iohannis a ținut să liniștească românii și a făcut apel la calm.”Cer populației să respecte măsurile igienă personală recomandate de Organizația Mondială a Sănătății. Până în acest moment nu avem niciun caz confirmat cu infecţie cu acest virus în România. Dar nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat pentru că ne confruntăm cu o urgenţă medicală globală” a spus preşedintele miercuri, la finalul şedinţei CSAT pe tema coronavirusului. Acesta a spus că toate statele „sunt vulnerabile” în faţa acestui virus.”Este nevoie de un efort comun şi unitar şi de aplicarea riguroasă şi fără abateri a măsurilor de prevenţie pentru a asigura cea mai bună protecţie a cetăţenilor. În acest context am hotărât că, pe lângă măsurile deja stabilite, să fie suplimentate măsurile de control pentru identificarea eventualilor bolnavi la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială şi aeriană” a cerut şeful statului.

Iohannis a dezvăluit că de joi dimineaţă va fi funcţională linia telefonică dedicată celor care cer informaţii despre infectarea cu coronavirus.

Apelul lui Iohannis către români

„Reiau apelul la calm, întrucât nu există motive de panică este esenţial să tratăm cu toată atenţia această situaţie, să ne informăm permanent din surse oficiale şi credibile” a spus şeful statului. Preşedintele acuză o abordare care în unele cazuri a fost „inutil de alarmistă” în mass media, făcând apel la acestea să informeze oamenii „de o manieră echilibrată şi fără încercări de a transforma aceste informări în ceva senzaţional”, a declarat Iohannis conform news.ro

Citiți și

Iohannis, despre coronavirusul din China: «Cred că trebuie să luăm această chestiune foarte în serios»

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Cauze, simptome și cum se tratează

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net