Klaus Iohannis a anunțat înființarea la MAI a unei linii speciale pentru informații despre coronavirus

klaus_iohannis-presedinte.jpg

Klaus Iohannis este mulțumit de prestația Guvernului Orban în privința coronavirusului
Klaus Iohannis face apel la calm în privința coronavirusului

”Guvernul Orban a gestionat bine problema coronavirusului”. Este declarația făcută miercuri de președintele României, Klaus Iohannis după ședința CSAT. Iohannis a anunțat că vor fi suplimentate măsurile de control pentru identificarea eventualilor bolnavi la frontiere și va fi înființat de joi un hot line dedicat bolii, dar nu a anunțat numărul liniei linia telefonice gestionate de MAI.

Klaus Iohannis a ținut să liniștească românii și a făcut apel la calm.”Cer populației să respecte măsurile igienă personală recomandate de Organizația Mondială a Sănătății. Până în acest moment nu avem niciun caz confirmat cu infecţie cu acest virus în România. Dar nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat pentru că ne confruntăm cu o urgenţă medicală globală” a spus preşedintele miercuri, la finalul şedinţei CSAT pe tema coronavirusului. Acesta a spus că toate statele „sunt vulnerabile” în faţa acestui virus.”Este nevoie de un efort comun şi unitar şi de aplicarea riguroasă şi fără abateri a măsurilor de prevenţie pentru a asigura cea mai bună protecţie a cetăţenilor. În acest context am hotărât că, pe lângă măsurile deja stabilite, să fie suplimentate măsurile de control pentru identificarea eventualilor bolnavi la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială şi aeriană” a cerut şeful statului.

Iohannis a dezvăluit că de joi dimineaţă va fi funcţională linia telefonică dedicată celor care cer informaţii despre infectarea cu coronavirus.

Apelul lui Iohannis către români

„Reiau apelul la calm, întrucât nu există motive de panică este esenţial să tratăm cu toată atenţia această situaţie, să ne informăm permanent din surse oficiale şi credibile” a spus şeful statului. Preşedintele acuză o abordare care în unele cazuri a fost „inutil de alarmistă” în mass media, făcând apel la acestea să informeze oamenii „de o manieră echilibrată şi fără încercări de a transforma aceste informări în ceva senzaţional”, a declarat Iohannis conform news.ro

Citiți și

Iohannis, despre coronavirusul din China: «Cred că trebuie să luăm această chestiune foarte în serios»

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Cauze, simptome și cum se tratează

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este în alertă, după ce doi membri ai personalului medical saudit au fost infectaţi cu noul coronavirus înrudit cu SRAS. Cel mai grav e că cei doi au luat virusul de la pacienţi, potrivit Mediafax.

  • coronavirus la microscop

    Virusul ucigaș depistat la sfârșitul anului trecut în China face noi victime, numărul deceselor ajungând la 25. Mai mult, pentru a evita răspândirea sa, autoritățile locale au închis, după localitatea Wuhan, încă două orașe: Huanggang și Ezhou. Iată tot ce trebuie să știi despre coronavirus: cauze, simptome și cum se tratează!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1