Kelemen Hunor, speriat de un posibil guvern militar: „E o problemă!”

Ultima actualizare:

    Kelemen Hunor, sceptic la ideea unui Guvern condus de un militarSursa foto: Facebook/Kelemen Hunor
Kelemen Hunor, sceptic la ideea unui Guvern condus de un militarSursa foto: Facebook/Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, după consultările de la Cotroceni, că înțelege nominalizarea de către PNL a lui Nicolae Ciucă pentru a forma un nou guvern, dar are o reținere față de ocuparea funcției de prim-ministru de către un fost militar. El a mai precizat că UDMR va discuta inclusiv cu Nicolae Ciucă, dacă va fi desemnat de președinte să formeze un nou guvern.

Kelemen Hunor: „E o problemă. Nici un fost militar nu a condus guverne”

„Am luat act de propunerea PNL cu Nicolae Ciucă. Nicolae Ciucă este un militar excepțional (...) poate este singurul militar care a muncit și a lucrat în teatre de război, a condus trupe în teatre de război și respect pentru orice militar din acest punct de vedere. (...) Pe palierul politic e o problemă. (...) Nu este foarte uzual, în ultimii 50-60 de ani, în țările democratice, niciun fost militar în retragere nu a condus guverne. Sigur, putem găsi exemplul Charles de Gaulle sau exemplul Eisenhower, dar erau alte vremuri. Din acest punct de vedere avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și înțelegem dorința de a căuta o soluție rapidă, o soluție pe termen nu foarte lung. (...) Suntem deschiși la dialog”, a declarat Kelemen Hunor joi.

El a precizat însă că UDMR va discuta cu PNL și cu Nicolae Ciucă, dacă va fi desemnat de Klaus Iohannis și a adăugat că va lua o decizie azi. „Dacă se poate, săptămâna viitoare să avem un vot în parlament și un guvern cu drepturi depline”, a mai completat Kelemen Hunor.

Partidul Național Liberal l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net