Jurnalistul Eduard Huidan s-a sinucis

eduard_huidan.jpg

eduard huidan
Eduard Huidan ar fi împlinit 70 de ani la 21 septembrie
Foto: arhivă personală

Jurnalistul şi scriitorul braşovean Eduard Huidan s-a sinucis duminică, aruncându-se de la etajul locuinţei. Copleşit de problemele de sănătate care nu îi dădeau pace, ziaristul nu a mai aşteptat aniversarea de 70 de ani, vârstă pe care ar fi împlinit-o luna viitoare. Anunţul trist a fost făcut de Uniunea Ziariştilor Profesionişti.

 

Eduard Huidan a fost prozator și jurnalist. El a început să-şi facă meseria la ziarul comunist al Brașovului, Drum Nou. După revoluție, a transformat ziarul în „Gazeta de Transilvania” și a devenit directorul acesteia. Cotidianul cu cea mai lungă existenţă din România şi, poate, chiar din Europa, „Gazeta de Transilvania” a fost fondat în anul 1838 și a fost închis de Huidan în 2009.

Eduard Huidan a fost membru în Uniunea Ziariştilor Profesionişti

Eduard Huidan s-a născut pe 21 septembrie 1949 la Braşov, fiind absolvent al Liceului „Andrei Şaguna” din Braşov şi al Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti. 

Eduard Huidan a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov, din 1987, iar din 1991 - membru în Uniunea Ziariştilor Profesionişti (ca vicepreşedinte, membru în Consiliul de Administraţie).

Din opera sa ca şi scriitor sunt citate"Trandafirul de plastic", schiţe şi povestiri (1983), "Numele jocului", roman (1986), "Linia", roman (1984), "Fotografii mişcate", roman (1991), "Eroul nostru", roman (1996), "Ne-am tuns, ne-am uns" (2008).

Loading...