Jurnaliștii suedezi: „Bucureștiul, cel mai sărac oraș. România, la fel ca-n comunism”

firea.jpg

sportblanden csm bucuresti gabriela firea
Primarul general al Capitalei a fost oferit drept exemplu negativ de jurnaliștii de la „Sportblanden”
Foto: Facebook

Jurnaliștii de la „Sportblande”, ajunși în România pentru a realiza un reportaj despre CSM București, club finanțat din bani publici, au rămas șocați de capitala noastră. Deși Bucureștiului îi lipsesc atât de multe, Primăria își permite să aloce un buget de 13 milioane de euro, anual, pentru toate secțiile clubului CSM București.

Această situație este aproape unică în România, potrivit adevarul.ro. Cei de la „Sportblande” au rămas mască: „Capitala României e una dintre cele mai sărace ale Europei. Cu toate acestea, primarul Bucureştiului plăteşte starurilor suedeze 100.000 de coroane lunar (n.r. – aproximativ 10.400 de euro) din bani publici, pentru handbal”.

Totodată, suedezii au remarcat că, în loc să producă banii pe care îi cheltuie, CSM București ar fi preluat modelul din perioada comunismului, atunci când „sportul era al Armatei, al Internelor și, în definitiv, al statului. „Sportblanden” a oferit exemplul Gabrielei Firea, care a anunat transferul lui Neagu, arătând cum politicienii din România se folosesc de sport pentru a-și crește popularitatea. 

„Primăriţa Gabriela Firea a fost cea care anunţat aducerea Cristinei Neagu la CSM. E şi achiziţia ei, e angajata ei“, au precizat jurnaliștii de la „Sportblanden”.

gabriela_firea.jpg

holding municipal, Gabriela Firea holding municipal, societati comerciale primarie
Gabriela Firea le-a urat un 1 mai fericit românilor
Foto: Arhiva Click!
loading...
Loading...

Citește și