Jurnalista Monica Ulmanu a câștigat premiul Pulitzer alături de echipa The Washington Post

Ultima actualizare:

    Jurnalista Monica Ulmanu face parte din echipa câștigăroare a unui premiu Pulitzerfoto: arhivă personală
Jurnalista Monica Ulmanu face parte din echipa câștigăroare a unui premiu Pulitzerfoto: arhivă personală

Jurnalista Monica Ulmanu a câștigat prestigiosul premiu Pulitzer alături de echiipa Washington Post, din care face parte, pentru investigațiile jurnalistice legate de subiectul schimbărilor climatice.

Românca și ceilalți jurnaliști din echipă au documentat numeroasele locuri în care temperatura a crescut deja cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal dacă va fi atins la nivel global, transmite Agerpres.

Echipa The Washington Post a fost premiată pentru zece materiale „revoluţionare” despre mediu şi încălzirea globală. Monica este editor grafic pentru The Washington Post din 2018. Ea a lucrat înainte pentru The Guardian, în Londra, pe proiecte speciale. A mai făcut parte din departamentul grafic al Thomson Reuters, Boston Globe şi a fost intern la The New York Times.

New York Times, cele mai multe premii

Ziarul New York Times a câştigat luni trei premii Pulitzer, fiind cea mai recompensată publicaţie americană la ediţia de anul acesta, pentru o serie de articole privind criza taxiurilor din New York, un reportaj internaţional consacrat preşedintelui rus Vladimir Putin şi pentru comentariul ziaristei Nikole Hannah-Jones privind contribuţia istorică a sclavilor afroamericani.

New York Times a câştigat de-a lungul timpului un număr record de premii Pulitzer:127

Pe locul doi în clasamentul numărului de premii obţinute anul acesta se situează site-ul de informaţii de investigaţie ProPublica şi revista The New Yorker, care au câştigat fiecare două premii.

Ce este premiul Pulitzer

Premiul Pulitzer, premiul pentru jurnalism american, a fost creat în anul 1904 de Joseph Pulitzer, jurnalist american de origine maghiară. Premiul este acordat anual pentru merite deosebite pentru reportaje, fotografii, romane și înregistrări muzicale. Premiatului i se acordă și suma de 10.000 $.

Ediţia din 2020 a premiilor Pulitzer a avut 15 categorii dedicate jurnalismului şi 7 categorii pentru literatură, teatru şi muzică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net